Du är inte inloggad.

Artikel

Ekologiska barnkläder

Det är inte direkt svårt att hitta butiker som säljer barnkläder online. Det är väl inte heller direkt svårt att hitta butiker som säljer ekologiska barnkläder på nätet. Problemet är att det dyker upp så otroligt många träffar vid varje sökning och det är tidsödande att leta sig igenom alla träffar.

Vi hittade några butiker som vi tycker erbjuder ett riktigt bra utbud av ekologiska kläder. Du hittar en samlad information om dem här. Vissa av butikerna har helt riktat in sig på att erbjuda mode i ekologisk bomull, ekologisk ull eller ekologisk bambu. Förhoppningsvis kan vår lilla lista vara till hjälp när du snabbt vill hitta bra butiker med ekologiska kläder i sortimentet. Vi kommer att lägga till fler butiker till listan alltefterhand.

Den bomull som används vid tillverkning av ekologiska barnkläder ska odlas utan att några bekämpningsmedel används. Om plaggen färgas måste färgen vara fri från farliga kemikalier. Tips: om du är intresserad av att läsa mer om ekologiska tyger och framställning av ekologiska kläder kan du kika in hos Öko-Tex. Detta är ett världsledande kontrollorgan för textilier. Många ekologiska kläder är märkta med en Öko-Textetikett, som innebär att plaggen har kontrollerats och inte innehåller några hälsoskadliga eller allergiframkallande ämnen. 

Många barnkläder är också Fairtrade-märkta. Det innebär att tillverkningen sker på ett sådant sätt att odlare och anställda har möjlighet att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Du kan läsa mer om Fairtrademärkning här.

Ekologiska kläder och andra ekologiska produkter säljer bra. Det finne en stor miljömedvetenhet idag och många kunder är måna om att kläderna de köper är både ekologiska och tillverkade med hänsyn till att rättvisa förhållanden ska råda i odlings- och tillverkningsländerna.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så minskar du dina matkostnader
Retro vs. vintage
Fars dag, varför firar vi det?
Säkerhetspyramide
How we get online nya smslån with easy ways