Du är inte inloggad.

Artikel

Farligt att skotta bort snön från taket

När den kalla perioden med snö kommer i Sverige, så leder detta till att massor av fastigheter och villor får en hög belastning på sina tak. Detta på grund av den snö som faller ned och många går med livet som insats upp på sina tak med en skyffel i handen, i tron om att detta är något som är lika enkelt som på marken. Detta visar sig genast inte vara sant och plötsligt så står den som ska skotta stel som en pinne för att inte halka ned. På så sätt blir snöröjning på fastighets och villatak något som enbart ska utföras av kunniga personer med erfarenhet inom detta område. När snön ska bort från taken så är det heller inte bara erfarenheten som räknas.

Erfarenhet inom snöröjning betyder rätt utrustning

Vad det än är som ska utföras inom snöröjning i Stockholm eller på andra orter i Sverige så kommer detta att kräva kunskap och erfarenhet i kombination med den rätta utrustningen för att utföra dessa arbeten. Speciellt viktigt är det att tänka på utrustningen rörande säkerheten när snöskottning på höga eller lutande tak ska utföras. Här handlar det om att ha allt från rätt skor och verktyg för detta samt även skydd i form av en sele som förhindrar fall. Många kan tro att det inte krävs någon utbildning för detta arbete och det kan också vara sant. Något som dock krävs är kunskap och erfarenhet vilket för det mesta bara finns hos företag som erbjuder dessa tjänster.

Är det skillnad på snöröjning i Stockholm och på andra orter

Rent generellt sett kommer det inte att vara någon skillnad på snöröjning mellan olika platser i Sverige, utan här gäller att alla de skydd och regler som finns följes, samt att samma arbete utförs var det än gäller. Hur som helst är Stockholm Sveriges ansikte utåt, vilket betyder att det oftast finns högre byggnader och att arbetet utförs på flera platser än i övriga landet. I övrigt är det ingen skillnad utan precis samma risker och samma säkerhet var snön på taken än ska skottas.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Markarbete Stockholm
Smart att veckohandla
Var kan man göra ett vindrutebyte i Göteborg?
Shaggymattor – allt populärare
För- och nackdelar med betongplattor