Du är inte inloggad.

Artikel

Hockeyhjälmar

Visst är det underbart att ge sig ut på isen och slå klubban mot pucken?

Det är dock viktigt att tänka på säkerheten på isen då det är lätt att skada sig när man ramlar eller krockar med en annan spelare. Det behöver inte vara avsiktligt utan med de hastigheter som gäller i hockey är det lätt hänt. Det krävs med andra ord att man har bra utrustning så man står pall när det smäller. För smälla kommer det att göra! En avgörande del i utrustning är att ha ordentliga hockeyhjälmar.

Vad ska man då tänka på när man väljer hjälm? Är dyrast alltid bäst och säger märket på hjälmen så mycket egentligen?

Självklart kan mer etablerade aktörer ha en mer gedigen kvalitetssäkring, men jag vågar påstå att det säkerhetsstandarder som gäller idag går att lita på oavsett tillverkare. Bauer, CCM och Jofa är de klart största tillverkarna och de brukar vanligtvis leverera produkter av hög kvalitet.

Något man bör fundera på är bland annat vilken sorts material man vill ha i hjälmen och hur pass mycket stötdämpning man vill ha.  Man bör även kika på hur slitstark den är, hur pass mycket man kan justera storleken på den och om den har visir eller ej. Det finns många andra aspekter att ta hänsyn till, men med dessa kommer du långt.

Vad kostar de då? Ja, det kan röra sig om allt från några hundralappar till många tusen beroende på om man ska ha det allra senaste inom tekniken eller nöjer sig med en något äldre modell.

Lycka till i letandet efter en perfekt hockeyhjälm!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rätt planering av din träning och kost påskyndar garanterat dina resultat.
Tjäna pengar till klassen
Olympiatravet – Sista chansen på Solvalla på Lördag
Intervallträna och Öka Din Fettförbränning
Välj rätt styrkeprogram