Du är inte inloggad.

Artikel

Förbättra din arbetsplats och utrusta ditt skrivbord med en dokumenthållare

Idag är det allt vanligare att man ser höj- och sänkbara skrivbord runt om på våra kontor i Sverige. Man har börjat förstå vikten av att jobba med möbler och tillbehör i förebyggande syfte i stället för efter att personalen redan börjat få ont i rygg och handleder. Lika viktigt som det är med stolar och bord är det med detaljerna som finns på skrivbordet. En av dem är dokumenthållaren.

Mindre belastning för huvud och nacke

En dokumenthållare är lika viktigt som bra ljus, att datorskärmen har rätt höjd och att ditt tangentbord har en inbyggd musplatta. Den hjälper dig till en mer ergonomisk arbetsplats och en förbättrad arbetsställning. Detta tack vare att du slipper vrida huvudet varje gång du ska läsa på pappret och rörelserna med huvud och nacke minskar därför. De här korta och snabba rörelserna kan annars ge belastnings- och förslitningsskador som kan ge verk och obehag. Rygg- och nackont är ett av våra vanligaste problem idag då allt fler jobbar större delen av sin arbetsdag framför en dator.

Undvik stressen över ett stökigt skrivbord

Placera din dokumenthållare på ditt skrivbord, antingen så nära datorskärmen som möjligt med hjälp av hållarens arm, eller mellan tangentbordet och skärmen. Försök lägga tid på en bra plats för att belasta din kropp så lite som möjligt om ditt dagliga arbete ofta sker framför en dator. Förutom att förbättra ergonomin på din arbetsplats kommer skrivbordet även bli mer organiserat och lättöverskådligt. Ett städat och rent skrivbord kan minska stressen avsevärt vilket också har en stor inverkan på hur du mår. Stress ökar nämligen spänningarna i kroppen och gör också att du kan få ont i muskler och leder.

 

Hos Ergonomi Produkter kan du hitta allt för en ergonomisk arbetsmiljö. Som avtalskund kan du handla med dina egna inloggningsuppgifter och direkt se de priser som gäller för just dig. Inga motkrav ställs utan det är helt enkelt bara ett sätt att förenkla och göra möjligheterna större till att fler väljer att satsa på en mer trivsam arbetsmiljö. Kroppen är anpassad för att röra på sig, inte för att sitta still. Se därför till att variera mellan att sitta och stå under din arbetsdag och ta också små pauser där du passar på att sträcka på dig lite extra. Det kan vara när du hämtar kaffe eller papper i kopieringsmaskinen. Små medel och rätt inredning är ett stort steg i rätt riktigt mot en bättre livskvalitet. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Klädbutiken med kunden i fokus!
Den nya kollektionen flörtar med rockig stil!
Anledningar till att köpa en airplay-högtalare
Julklappstips på nätet
Väderleken utomhus påverkar våra stegar