Du är inte inloggad.

Artikel

Förbättra ditt boende

Sverige har en stark tradition av bostadsformen hyresrätt men under de senaste åren har produktionen av nya hyresrätter avstannat då det mest producerats bostadsrätter. Att bo i hyresrätt är väldigt populärt eftersom man får många fördelar men inte behöver köpa loss bostaden, det finns även nackdelar då det antalet oseriösa hyresvärdar ökat de senaste åren.

Reglerna om vad som gäller när man bor i en hyresrätt, när man skriver avtal har man både rättigheter och skyldigheter. Ett hyresavtal är alltid bindande oavsett om man finner sin lägenhet genom ett företag likt www.bostadnorrköping.com, genom en större förmedling likt BoplatsSyd i Skåne eller i andra hand via någon av Sveriges många annonssidor på nätet. Därför bör man alltid vara noga när man läser igenom det avtal man skrivet på, ett bra tips är att låta någon annan se över avtalet innan man skriver på.

Förening för hyresgäster

I Sverige finns Hyresgästföreningen som erbjuder allt från stöd och rådgivning till hyresförhandling. Föreningen är en demokratisk medlemsorganisation och arbetar för att skapa ett bättre boende för alla hyresgäster i landet. Genom sin storlek och sina många medlemmar har de stor kraft i frågor gällande hyra och rättigheter för sina medlemmar men även för de som inte är med i organisationen. De påverkar även lagstiftare och beslutsfattare i alla frågor som rör hyresgäster i Sverige, hit kan man bland annat vända sig om man har frågor eller behöver stöd i en förhandling. Det är enkelt att bli medlem via deras hemsida och avgiften ligger mellan 75-85 kronor i månaden beroende på vart i landet man bor. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Flytthjälp
Pris värmepump
Armera rätt för din gjutning
Tips för bygg hemma
Hyr rätt lyftutrustning till ditt projekt