Du är inte inloggad.

Artikel

Fungerar laserhårborttagning på alla?

Det är få som tycker att det är mysigt med hårväxt på ben och i bikinilinjen. Man kan kanske leva med hår under armarna, men då det börjar växa grova hårstrån i ansiktet på en kvinna så kan hon minst sagt uppleva panik av detta. Med IPL tekniken så kan man få bort håret i ansiktet och på andra ställen på kroppen. Generande hårväxt blir ett minne blott, men fungerar laserhårborttagning på alla? Svaret på den frågan är tyvärr nej men det är alltid värt att få ett professionellt utlåtande innan man ger upp.

Laserhårborttagning som fungerar

För det första så är det viktigt att förstå att IPL och laserbehandlingar inte är samma sak. IPL är ett slags pulserande ljus som inte har samma struktur som laserstrålar men idag så kallar folk IPL behandlingar för IPL laser behandlingar trots att det i praktiken inte rör sig om detta. Det finns några grupper som inte säkert kan dra nytta av IPL tekniken och det är de som har mörk hy, ljusa hårstrån eller rött eller grått hår. Här ska det dock sägas att det finns nyanser och de allra modernaste IPL maskinerna kan komma åt hårsäckarna även hos den som har ljusare hårstrån.

Det finns alltså de som får leva med hårväxt och med andra metoder för hårborttagning. Om du är osäker på om IPL skulle kunna fungera på dig så ska du boka tid hos en salong som utför den bästa varianten som till exempel Salong Unik i Västerås och få konsultation. Väl på plats så kan man snabbt se om hårborttagningen kan tänkas lyckas eller inte.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Läkemedel mot akne
Tandläkare Södertälje
Akademikliniken Pure Triple Peel
Vad hände när man tar kreatin?
Passar löpband bara för latmaskar?