Du är inte inloggad.

Artikel

Furminator för hund och katt

Ägnar du timmar varje vecka åt att rolla dina kläder, soffkuddar och säng från katt eller hundhår? Känns det som att oavsett hur ofta du borstar eller kammar ditt husdjur så blir du fortfarande inte av med håret som hon/han släpper från sin päls? Du är knappast ensam om detta problem, de allra flesta med ett husdjur får ägna massvis med tid åt just allt hår som tappas.

Små hårbollar bildas och fastnar på kläderna och i sänglakanen – det finns till och med kvar efter att du tvättat det i tvättmaskinen! Om du känner dig träffad i ovanstående beskrivning så kan du redan nu pusta ut, det finns nämligen en räddning, bara några klick bort på din dator.

Furminator kallas det! Furminator är ett verktyg som skapades utav Angie Porter, en kvinna i USA som varit verksam inom klippning och trimning av husdjurs päls i mer än 20 år. Hon kände att det saknades ett verktyg för att på ett effektivt, skonsamt och smart sätt bli av med håret som fälls av husdjur. För du kommer aldrig kunna komma undan det faktum att husdjur tappar hår, vissa lite mindre och alla lite mer – men alla gör det i någon form av utsträckning!

Med hjälp av en furminator så reducerar du mängden hår som lossnar från ditt husdjur med upp till 90 %. Verktyget är unikt framtaget och speciellt utformat för just detta, och det fungerar på allt ifrån katt och hund till kaniner samt andra smådjur med päls. Dessutom så gör det inte det minsta ont på djuret, och du behöver inte oroa dig för att på något sätt skada ditt husdjur.

Det hår som furminator tar bort är bara det hår som vanligtvis skulle ha lossnat helt naturligt, med andra ord så kommer din katt inte bli naken och börja frysa! Dessutom så kommer ditt hem bli mer allergivänligt – en vanlig missuppfattning är att det är hårstråna från pälsdjur som människor utvecklar allergi mot. Detta är fel – allergin som uppstår bland allergiker härstammar ifrån proteinet som husdjur producerar. Detta protein sätter sig i pälsen för att sedan hamna i luften och atmosfären när husdjuret tappar hårstråna.

Så när du använder en furminator får du inte bara färre hårstrån på dina kläder och möbler, du minskar dessutom mängden allergener i luften! Som du kanske redan nu förstår så är en furminator det ultimata verktyget bland såväl professionella yrkesmän som den vanliga husdjurs-ägaren. Det finns ingen anledning att hålla sig kvar i gamla hjulspår när moderna och innovativa verktyg för ditt husdjur redan finns ute på marknaden idag! Gör som miljontals andra och köp en furminator


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad innefattar friskvård för hund
Ormar
Blomsterspråket - att förmedla rätt buskap
Ta ett steg mot en bättre miljö
Fotografera djur