Du är inte inloggad.

Artikel

Glasmästeri

Glasmästeri är ett gammalt och anrikt yrke som utvecklats med rasande fart. Från att endast arbeta med dekorativa glas och fönsterglas till allt från att tillverka stora industri glas till mindre glas detaljer. De flesta glasmästare i Sverige har dock en bredare kunskap än vad man vid första anblick kan tro; många arbetar till exempel med plast också! Det är nämligen rätt vanligt att man istället för glas behöver plast av olika anledningar. Det kan vara för att installera butiks hyllor, kanske sätta ett isolerande skärmtak på uteplatsen eller att bara tillverka vanliga, ordinära broschyr ställ. Anledningar till varför man använder plast istället för glas är många, men en av dem är att de väger mindre. Plast typer man arbetar med är bland annat: akrylplast (också känt som plexiglas), polykarbonat, styrén, isolerande kanalplast och många andra olika typer av plast!

Förutom att glasmästare tagit sin verksamhet till att tillverka plast kan man även anlita dem för bilglas byte! Många tror att bilfirmor är de enda som utför bilglas, men i vissa fal kan det vara mer fördelaktigt att kontakta en glasmästare då de utför allt från stenskotts lagning till stöldskydds märkning och dessutom byter glaset åt dig så du slipper gå på många olika håll. Dessutom har glasmästare ofta ett tränat öga för det estetiska som gör att resultatet blir så bra som möjligt.
Annat glasmästare gör är att de hjälper till med inglasning av uterum! Det kan vara allt från att se till att du får ett enkelt vindskydd till att du får ett varmt och mysigt isolerat uterum. Här är det endast kundens önskemål och idéer som sätter gränserna för vad som går att åstadkomma!

Glasmästare finns det många och de flesta har god och gedigen kunskap av sitt yrke. En glasmästare i Stockholm, Solna för att vara mer bestämd, som kan rekommenderas är AA Glas som är enetablerad och kunnig glasmästare som utför det mesta man kan behöva.

AA Glas - Glasmästare Stockholm


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tillverkare av hallmöbler i Sverige
Posters och stora ramar till bra pris
Badrumsrenoveringar i Stockholm
5 skäl till att inte sköta taktvätt själv
Lufta element