Du är inte inloggad.

Artikel

Hur du enklast hittar en lägenhet

En lägenhet är något som de flesta människor någon gång under sitt liv köper eller hyr. Oftast är det omståndigt och ett problem att hitta en hyreslägenhet då det är svårt att veta vart man ska börja leta. Viktigt att känna till om lägenheter är att ju billigare en lägenhet är, desto svårare är det att få just den lägenheten. Att hitta en lägenhet i en dyrare prisklass är oftast enklare då utbudet är högre och efterfrågan är lägre.

Ett bra tips när du letar hyreslägenhet är att titta på dom olika portalerna som finns för hyreslägenheter. En portal är Hyresbostaden som samlar in och listar olika lediga hyreslägenheter i olika städer. På så sätt får du en lista över lediga lägenheter från olika hyresvärdar.

Hittar du ingen lägenhet så kan det vara bra att vända sig till såkallade bostadsköer som städer och studentområden ofta erbjuder. Bostadsköer fungerar så att du varje dag samlar poäng. Dina poäng kan du sedan växla in mot en lägenhet, men den som har flest poäng får lägenheten då den personen anses ha väntat längst. Det är ett smidigt system som oftast fungerar bra. 

En annan taktik du kan använda dig av är att använda Blocket.se. På Blocket hittar du privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand eller sälja. Det finns även företag som hyr ut sina lägenheter. Du kan även lägga ut en egen annons där du marknadsför dig själv och att du söker efter en lägenhet.

Har du fortfarande inte lyckats hitta en lägenhet så rekommenderar jag att du börjar använda dig av social media. Genom att göra en statusuppdatering på Facebook eller en Tweet på Twitter så kan du enkelt få ditt meddelande spritt till tusentals personer om att du letar efter en lägenhet. Be dina vänner och följare att dela/retweeta din uppdateirng så sprids det till ännu fler människor!

Vi hoppas tipsen ska hjälpa dig i din jakt på lägenhet!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kay Bojesen - En designikon
Lufta element
Stilfulla entremattor i Stockholm
Dags för ett vindrutebyte?
Anlita Bergvärme i Stockholm AB för en installation