Du är inte inloggad.

Artikel

Håravfall och hårtransplantation

Att drabbas av håravfall är något något de flesta får erfara någon gång i livet. Ibland rör det sig om ett tillfälligt håravfall som uppstår efter en stressig period i livet.

 

Normalt tappar mellan 50-100 hårstrån om dagen. Börjar du plötsligt tappar större mängder hår så rör det sig ofta om “plötsligt håravfall”. Ett sådant håravfall kan ofta härledas tillbaka till tre månader tillbaka i livet. Ställ dig då frågan: hur min livssituation såg ut då? Detta tillstånd är ofta tillfälligt och ditt hår kommer att bli bättre med tiden.

 

Värre är det med håravfall som är genetiskt, Androgenetic alopecia. Det är vanligt både bland kvinnor och män och innebär den typiska uttunningen på skapen. Högra tinningar och uttunnat mitt på huvudet. Hos kvinnor däremot rör det sig mer om att håret tunnas ut över hela huvudet, så kallad diffus håravfall.

 

Många väljer att gå till en seriös hårklinik för att få hjälp med sitt håravfall för att finna olika behandlingar. I första skede brukar medicin och Prp-behandlingar sättas in, men har det redan fortskridit till kala områden kan en hårtransplantation aktuellt. Vilket är den enda permanenta lösningen för att få mer hår. Dock kan ska det tilläggas att vi inte kan få mer hår än vi har hårsäckar.


Den senaste tekniken inom hårtransplantation

 

Den modernaste tekniken för en hårtransplantation är Fue-metoden som innebär att man flyttar hårsäckar från bakhuvudet, där vi är genetiskt kodade att inte tappa hår ifrån till dom mer glesa områdena.

 

Fue står för Follicular Unit Extraction. Med hjälp av små verktyg avlägsnas enskilda hårsäcksgrupper direkt från givarområdet till kala området. Det kan diskuteras vilken metod som är den bästa operationsmetoden för en hårtransplantation. Men ett manuellt arbete kommer alltid överträffa en robot hårtransplantation.

 

En hårtransplantation utförd med minimala verktyg under branschstandard på 1 mm + ger patienten en tätare hårväxt och mindre påverkan på hårbotten. Vilket i sin tur leder till lättare återhämtning och bättre naturligt slutresultat.

 

 

Fakta: Operation sker i lokalbedövning och tar cirka en halv dag att utföra, patient kommer uppleva svullnad någon veckan efteråt och slutgiltigt resultat kan ses efter 12 månader. Priser brukar ligga mellan: 29 000 - 70 000 kr.

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Få ett vitt skinande leende på din lunchrast!
Kan man bli gladare med zinktabletter?
Hälsokost - det naturliga apoteket
5 stiltips till vårkläderna
Kontrollera vad du äter och gå ner i vikt