Du är inte inloggad.

Artikel

Heltäckningsmattor är högst aktuella

Trodde du att heltäckningsmattor var en sak som folk ville ha för 50 år sedan men inte nuförtiden? Då hade du fel! Den heltäckande mattan har gjort en stark comeback under senare år och det finns flera skäl till detta. Saken är den att folk fortfarande tycker att det är mysigt att gå barfota på mjuka mattor som inte glider omkring.

Heltäckningsmattans stora fördelar

Utöver att det är skönt att sätta ner fötterna på en varm matta på morgonen har heltäckningsmattor många fördelar. De är vackra att se på och dessutom kan de spara på energiräkningen då en heltäckande matta bidrar med isolering i huset.

För dig som inte tycker om trasmattor som glider omkring är det förstås skönt med en heltäckningsmatta som alltid ligger där den ska. Den ger hela golvet täckning och det ser bra ut. Du behöver inte fundera så mycket på hur du ska placera möbler i förhållande till mattan.

Fler fördelar är:

  • En heltäckningsmatta minskar på bullernivån
  • Grannar som bor under dig slipper ljudet av stolar som skrapar
  • Barn kan leka säkrare på en mjuk matta
  • Små barn kan lära sig krypa och gå utan hårda fall

Moderna material ger hälsa och hållbarhet

Ett argument mot heltäckningsmattor är att de är svåra att hålla rena och samlar damm. Det finns förstås modeller som är svårare att hålla rena men dagens mattmaterial är bra mot damm och smuts.

En syntetisk heltäckningsmatta kommer inte att samla på sig damm på samma sätt som en klassisk modell. Det beror på att håren i mattan är gjorda för att du enkelt ska kunna få bort allt damm då du dammsuger. Dessutom går det ju att använda vatten och rengöringsmedel då moderna material klarar av detta.

Med heltäckningsmatta i huset kan alltså alla må riktigt bra. Så om du känner att du längtar efter den där mjuka ombonade känslan är det dags att kontakta en mattbutik och slå till!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Västerås
Trädfällning - pris eller kvalitet?
Julblommor
Den dubbla funktionen med en mattermos
Hitta en barnvakt i Västerås!