Du är inte inloggad.

Artikel

Hitta resor till Berlin på nätet

Berlin är en av Europas mest fascinerande städer. Här möter mörk 1900-talshistoria modern konst, fest och nöjen. Ingen annan europeisk stad är lika avslappnad och frisinnad som den tyska huvudstaden. Här finns något för alla – gammal som ung. Och att hitta billiga resor är hur enkelt som helst. Faktum är att allt i Berlin är mycket billigare än de flesta andra europeiska storstäder. Du kan få ett bra hotell för mindre än 300 kronor natten, maten är otroligt prisvärd, en öl kostar aldrig mer än 30 kronor och taxibilarna tar aldrig överpriser.

Många flygbolag som är aktiva i Sverige har flygstolar och paketerbjudanden, med skytteltrafik till och från Berlin. Det bästa är att vara ute i riktigt god tid, då man kan få biljetter för nästan inga pengar alls. Bokar du en månad i förväg kostar en vanlig flygbiljett till Berlin sällan över 500 kronor. Sista minuten är svårare när det gäller resor till Berlin, eftersom flygstolarna snabbt bokas. Det går visserligen att fynda för den som verkligen har is i magen, men räkna med att få betala lite extra om du börjar leta biljetter strax innan du tänkt åka.

En stad full av möjligheter

Resor till Berlin har blivit alltmer populära de senaste åren. Svenskar har länge haft en förkärlek för staden, men nu börjar det synas att exempelvis britter hittat dit under sommarmånaderna. Även om det går att hitta lugna distrikt helt utan puls, bör man räkna med att staden i regel är ganska livad. Däremot är brottsligheten väldigt låg, det finns nästan ingen storstad där man går säkrare än i Berlin. Stämningen är avslappnad och trevlig och turister välkomnas överallt. För den kulturintresserade är Berlin en riktig drömstad, men räkna med att det nästan alltid är en myrstack vid platser som Checkpoint Charlie, muren och tv-tornet.

Bra ställen för nybörjaren

Sugen på hamburgare? Länge har White Trash Food varit stället dit turisterna vallfärdar, men nu har burgarhaket fått hård konkurrens av The Bird – ett mindre ställe i Prenzlauer Berg som inriktar sig på äkta amerikanska hamburgare. Prisvärt med rejäla portioner, skön stämning och rock i högtalarna.

Besök Grunewald, Berlins största skogsområde. Hit tar du dig enkelt med S-bahn för att avnjuta en picknick i det fria. Ta dig fram genom skogen på cykel, häst eller bara till fots och njut av de många friska vattenkällorna. Berlin blir väldigt varmt på sommaren och i Grunewald hittar du även bra badställen.

Är du sugen på att fynda kläder och prylar bör du bege dig till Mauerpark som har öppet från klockan 08 varje dag. På söndagar är det stor loppmarknad och det brukar också finnas karaoke för den som vågar sjunga inför en massiv publik av shoppande turister.

Den som gillar att föreviga sina resor kommer att gilla de svartvita, klassiska fotoautomaterna som finns utspridda över staden. De tar fyra bilder i snabb följd, vilket brukar bli ett festligt nöje för en grupp vänner som försöker få plats.

Du kan boka hotell i Berlin hos Expedia för din resa. För mer information, besök webbsida - www.expedia.se.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Resa till Funäsdalen
Flygrädsla
Inverness
Resa till Thailand i vinter?
Du kan kolla videos från hela världen online!