Du är inte inloggad.

Artikel

Inredningsdetaljer – något för varje rum

 

Att inreda ett hem kan vara både kul och krävande. Det tar tid och kostar pengar men det kan också ge en stor glädje och göra skillnad för ens hemmiljö. Det viktigaste med inredningsdetaljer är att det blir som man själv vill ha det. Det är trots allt ens eget hem och där väljer man själv hur det ska se ut.
 
Att välja personliga och fina inredningsdetaljer är inte alltid så lätt. Ett bra sätt att hitta inspiration är att titta i inredningsmagasin, kolla runt på internet och gå i olika inredningsbutiker. Hittar man något man gillar gäller det dock att det passar i ens hem, och med ens övriga möblemang. En idé är att handla till öppet köp, testa hur det känns i hemmet och sedan returnera sakerna om man känner att det inte fungerar eller passar. Genom e-handel fungerar det ofta väldigt smidigt att beställa hem saker och sedan skicka tillbaka om man inte är nöjd.
 
Inredningsdetaljer behövs i alla rum i ett hem, till och med i badrummet eller toaletten. Där kan det handla om en badrumsmatta i en viss färg, matchande handdukar, en ljusstake eller till och med designad tvålkopp. Alla detaljer är en del av helheten. I ett vardagsrum finns det mängder av detaljer eller möjligheter att inreda med snygga detaljer. Plädar, soffkuddar, tavlor, fotoramar, prydnadssaker och lampor – alla är de inredningsdetaljer som hjälper till att skapa en viss stil och känsla. Det handlar också om var, eller hur, man sätter sina inredningsdetaljer. Kuddarna ligger i en viss ordning, en prydnadsfigur står på en viss sida av sideboardet och coffeetable-boken om Beatles ligger på sin plats under soffbordet. Hur man sätter ihop sina detaljer skapar en viss känsla och ger sitt speciella uttryck. 
 
Det kan vara kul att prova att flytta runt på sina inredningsdetaljer och se hur ett rums karaktär förändras. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är en pool något för dig?
Det praktiska insynsskyddet till hemmet
Sitt rätt med ett höj- och sänkbart skrivbord
Vad ska vi ha för bord i köket?
Flyttstädning i Stockholm