Du är inte inloggad.

Artikel

Låta någon annan ta hand om företagstjänster

 

Outsourcing handlar om att ett företag låter ett annat företag ta hand om vissa processer. Det kan handla om e-post eller andra enskilda applikationer. Det kan även handla om att ett företag har hand om flera processer och i IT-mästarens termer handlar det då om Total Outsourcing. IT-outsourcing handlar alltså om att en extern källa tar hand om vissa delar inom ett företag, exempelvis IT.

Eftersom många företag är väldigt stora måste det vara smidigt att ha någon annan, utomstående företaget, som har hand om en stor del av det tekniska. Om någonting strular eller behövs är det bara att lyfta på luren och låta de andra arbeta. Det samma borde vara även om företaget är litet. Då gäller det att istället låta någon med den kunskap som krävs ta hand om IT istället för att man ska behöva rekrytera in någon på en anställning för att sköta IT. Det finns många fördelar med outsourcing om priset nu också ligger rätt till.

Om priset och liknande passar kan man ta reda på då IT-mästarens Helpdesk-funktion är öppen mellan 07.00 och 24.00. Detta måste ändå ses som generösa öppettider. De har även samma nummer, oavsett vad som händer så att deras kunder lätt ska kunna komma i kontakt med dem.

Det man kan fundera över i valet mellan olika externa företag är vilka referenser de har. Har några större bolag haft dem? Har de just nu kontrakt med några kända bolag eller företag? Finns det någonstans man kan finna och läsa utlåtande om service och utbud? Att ha en utomstående som tycker någonting är alltid bra, då det externa företaget självklart hyllar sig själva på sin sida. Ett extra öga skadar aldrig. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Känn till detta innan du bygger din egna hemsida
Reparera din iPhone 6 / 6S / 6S+ / 6+ snabbt i Göteborg
Håll koll på dina redirects - Verktyg för domänversioner
Hemsida som säljer - hur gör man?
En utmaning för företag i informationsåldern: hantera sin masterdata