Du är inte inloggad.

Artikel

lösningsfokuserad viktminskning

 

Den lösningsfokuserade inställningen för att klara av problem kommer från korttidsterapin från 1980-talet. Här ligger fokus på lösningen istället för att fokusera på problem eller negativa delar. det finns en skillnad i inställning om du tänker att du behöver gå ner i kilon runt magen, ändra diet eller banta för att undvika sjukdom, matthet, trötthet och slippa känna sig orkeslös...om du istället har målet att du ska börja röra på dig oftare för att få bättre självförtroende, promenera tillsammans med en kompis och för att klara av mer och känna dig mer alert. den sistnämnda inställningen kommer att påverka ditt sätt att förhålla dig till din livsstil, diet och motion som sammantaget är din hälsa och visas på vågen.

Detta är ett sätt att förhålla sig som hjälper människan att få nya ideer om hur man kan uppnå sina mål. Att vara lösningsorienterad innebär att man koncentrerar sig på vad som fungerar hellre än det som inte fungerar. De små framstegen betonas och räknas - det är knappast realistiskt att nå sitt mål på en gång och därför blir uppldelning av målen viktiga.

Bantningsförsök och dieter i all ära, men finns inte glädjen med dig i att göra en en ändring i ditt liv kommer det att vara kämpigt och väldigt enkelt att göra kortsiktiga förändringar genom olika måltidsersättningar, bantningstips o.s.v. men ganska snabbt är du tillbaka i gamla vanor.

Frågor som en lösningsorienterad person frågar sig kan till exempel vara:

  • Vilka framsteg behöver sättas upp för att övervinna mina problem?
  • Vilka mål har jag redan nått
  • Hur förklarar du att du redan har gjort så stora framsteg?
  • Vilka mål är rimliga att nå redan i morgon?
  • Hur kan dina mål mätas?

På detta sätt skulle människor själva hitta bra sätt att nå sina mål. Lycka till med att hitta glädjen i att genomföra önskade förändringar i livet, den drivkraften kommer att hjälpa dig mycket närmre dina uppställda mål.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Shoppa apoteksvaror på nätet
Hudvård och skönhet online
Om du skall börja träna på gym
Hur du blir av med din halsbränna
Skäggtrimmer bäst i test