Du är inte inloggad.

Artikel

Luft Vatten Värmepump

När du ska köpa värmepump behöver du läsa på lite. Att välja värmepump är inte helt enkelt. Det finns massor av olika sorters värmepumpar som passar olika hem och olika ekonomiska förutsättningar. När du väljer värmepump behöver du dels ta hänsyn till var i landet du bor, hur stor yta som ska värmas och hur snabbt du vill ha tillbaka din investering i form av ekonomiska besparingar på energiräkningen.

En värmepump som både är förhållandevis billig och snabbt ger en avkastning är en luft vatten värmepump. Denna sparar dig ca 65-70% av dina uppvärmingskostnader. En luft vatten värmepump hämtar sin energi från utomhusluften och gör att effektiviteten av dess system avgörs av hur temperaturen ser ut ute. Du behöver dock inte vara orolig för att stå utan varmvatten i ditt hem om du väljer en luft vatten värmepump. En värmepump av denna typ är utrustad med tillsatsvärmare för de dagar då temperaturen blir för låg.

En luft vatten värmepump är generellt ett bra val av värmepump i våra nordiska klimat, men det är som sagt bra att göra hemläxa så du inte står utan värme en kall vinterdag.

Kostnaden för en luft vatten värmepump rör sig oftast mellan ca 39 900 - 85 000 kronor och betalar ganska snabbt av sig. Beroende på vilken modell du väljer får du olika effektiv och säker uppvärmning, det är rekommenderat att du allti kontrollerar att den modell du väljer klarar av det du vill ha den till. I norra Sverige kan du behöva en som klarar lägre temperaturer än i södra och du behöver en som klarar av den boyta som du vill värma. Luft vatten värmepump passar framför allt dig som värmer ditt hus via vattenradiatorer.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Malmö
Billig skruv
Att njuta av ett rent hem
Pris för elinstallation
Badrumsrenovering Åkersberga