Du är inte inloggad.

Artikel

Badtunna är skönt en vinterkväll

Nu är det högsäsong för badtunna! Vintern har i många delar av vårt avlånga land lagt ifrån sig åtminstone några centimeter snö. Då blir det bara ännu mysigare att bada badtunna.

Men om man funderar på att beställa en badtunna, vad bör man då tänka på? En viktig aspekt är underhållet. Därför har badtunnor i plast praktiskt taget tagit över marknaden helt och hållet från den klassiska badtunnan i trä.

En badtunna i plast är praktiskt taget underhållsfri och framförallt hygienisk, jämfört med varianter i trä. En annan sak man bör tänka på är uppvärmningstiden. Man vill inte hålla på och elda en hel dag för att få vattnet till badvänlig temperatur. De snabbare kaminerna värmer tunnan på 2,5-4 timmar beroende på storlek på badtunnan och om man har ett lock eller inte när man eldar.

Och just tillbehör är en viktigt sak att tänka på. Visst finns det personer som tillverkar badtunnor i små volymer och säljer billigt, men hur är det om 2 år när du vill komplettera din tunna med något? Kommer det då att finnas tillbehör till badtunnan och en service som de större tillverkarna kan tillhandahålla?

Ett bad i en badtunna är ett popolärt sätt att tillbringa en kväll i goda vänners lag. Man blir lätt sittande i några timmar, kanske med en väl kyld dryck. Då är det bra att ha en kamin som är monterad inuti badtunna, den ger en effektiv värme och sitter man så länge att vattnet kyls av så är det bara att lägga på ett par vedpinnar så värms vattnet någon grad tämligen omedelbart.

Så vad säger du, blir det en badtunna i vinter?


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hydroponisk odling - en framtidsteknik
Vilka typer av tjänster gör en elektriker?
Få hjälp att välja rätt larm
Alternativa uppvärmningsmetoder
Ventilationssystem, modell och höjd på köksfläkt - vilka regler gäller egentligen?