Du är inte inloggad.

Artikel

Medicin online tack vare EU

EU påverkar våra liv mer än de flesta av oss kanske tänker på. Det är EU som har gjort det möjligt att köpa receptbelagda läkemedel via Internet. Om detta är bra eller dåligt kan diskuteras. Den som vill kan i varje fall idag, köpa medicin online relativt enkelt.

Fördelar som detta medför är de som följer e-handelsbranschen. Den som vill kan handla läkemedel enkelt när som helst på dygnet. Sedan fraktas detta många gånger väldigt snabbt till konsument. Det tål att sägas att även receptbelagda mediciner finns att tillgå helt lagligt via Internet för svenska konsumenter. Dock måste det vara ett licensierat apotek. Den största fördelen som finns för svenska konsumenter i samband med nätapotek är den enorma tidsbesparing som kan göras. Idag är det väldigt tidskonsumerande för den som är i behov av ett receptbelagt läkemedel. Först måste man ringa in till vårdcentralen och hoppas att de tycker att man bör träffa en läkare. Anser de att man bör träffa en läkare gäller det sedan att boka in en tid som passar ihop med individens schema för att till sist får träffa läkaren.

Den som istället genomför sitt köp på Internet bes att fylla in sin patientinformation elektroniskt i samband med beställning av önskat läkemedel. En legitimerad läkare tar sedan ställning till om läkemedlet är en bra behandling för patienten med hjälp av den information som angivits. Skriver läkaren ut det nödvändiga receptet skickas läkemedlet sedan ut från apoteket till kund. Hela processen sköts dock smidigt nog på en och samma webbplats.

Avslutningsvis vill vi betona vikten av att sanningsenligt fylla i de hälsodeklarationer som apoteken ber kunden fylla i samband med köp.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Teatoxa kroppen med te
Fungerar laserhårborttagning på alla?
Kosmetika online
Behandling av depression med Dianetik
Går det att bli av med allt kroppshår mer laser?