Du är inte inloggad.

Artikel

MH370

Efter nästan en månads sökande efter ett flygplan så har denna flygplans kod blivit en av de mest kända. Det är väldigt otroligt att i dagens högteknologiska samhälle att ett plan ska kunna försvinna spårlöst och inte kunna hittas inom nästan en månad. Flertalet länder spenderar nu miljarder på att försöka hitta planet. Och nu har de väldigt bråttom då den svarta lådan slutar att avge signaler efter 1 månad. Allt låter underdimensionerat. Det måste vara enkelt att förse det med batterier som räcker långt längre. Det borde också gå att få den att skicka GPS information från hela färden. Nu är det väldigt konstigt att olika länders radar utrustning inte har upptäckt planet och ingen ha någon aning om vart och hur det färdades.

Nu ska det ha åkt över Malaysia och det finns inga bra spår, de borde också ha varit inne i andras luftrum utan att någon har sett några spår. Med dagens teknologi så bör alla kommersiella plan ha en spårsändare, som inte kan kopplas ur. Sedan så bör planets besättning ha en möjlighet att skicka meddelanden om det är nödfall. I dagsläget så kan piloterna förlora medvetandet och ingen kan komma in i cockpit, eftersom dagens dörrar är gjorda för att motstå en granatattack. I värsta fall så kan piloterna förlora medvetandet och alla passagerare kan bara invänta att planets bränsle tar slut och planet kraschar, det låter inte som ett optimalt scenario. Så det måste nog finnas något sätt där markkontrollen kan skicka koder för att kunna öppna dörren till cockpit. För de anhöriga så måste det vara otroligt svårt att inte veta vad som har hänt. Jag hoppas att det positiva som kommer ur detta är att de ökar informationsflödet mellan flygplan och marken. Om Norwegian Airlines kan erbjuda internet på sina flygningar så måste det gå att göra. Och att erbjuda internet till passagerarna vore en bra tjänst hur som helst. Vem vill inte sitta och jobba eller kanske sitta och surfa medan man flyger. Sist jag flög med Norwegian så beställde jag däck online för att ha nya sommardäck färdiga då jag skulle återvända hem tillsammans jag också tittade någon bra avgassystem. Men viktigaste är att kunna förmedla relevant information mellan planet och marken.

Om du vill läsa mera om Nokian Tyres gå till: http://www.nokiantyres.se/innovativt-arbete/tester/dacktester-i-yttersta-forhallanden/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Gör en fotobok av dina bilder
Denna 3D-Printed Line of klänningar Gör för bedövning Futuristisk Couture
Barnkläder som funkar i ur och skur
Mobiltillbehör
Människans längd genom tiderna