Du är inte inloggad.

Artikel

Ompröva Vad Du Tänker Om Standarder För Lådor: Varför Plastpallboxar är Överst På Försäljningsl

Standardisering var faktorn som tände på den industriella revolutionen och det är fortfarande en viktig del av att göra affärer, oavsett om det handlar om att välja plastpallboxar i EURO-storlekar eller att tillämpa internationella streckkoder för snabb identifiering av förpackade produkter. Att nå en världsomspännande, accepterad, standard i olika aspekter, inklusive förpackningsenheter, har praktiskt tagit bort alla gränser och hinder från vägen av internationell handel.

 

Varför Standarder Har Betydelse inom Förpackning och Transport

De svåraste problemen att överkomma när det gäller att frakta produkter utomlands har varit att hitta ett rättvist och balanserat tariffsystem för transport och tull. Slutligen, efter många försök, hittades en internationell överenskommelse via introduktionen av EURO-pallar som standard för förpackade varor i släpvagnar. Numera kan alla företag uppskatta sina fraktkostnader för vilken produkt som helst till alla destinationer i världen, med hjälp av Europallens storlek som standardenhet för beräkning av den totala volymen produkter förpackade i plastlådor per försändelse.

Förpackningsindustrin noterade marknades krav och utvecklade ett stort utbud av produkter, till exempel plastpallar, plastlådor och plastboxar vars dimensioner är proportionerliga till storleken på Europallarna och även plastpallboxar – det smidigaste och platsbesparande förpackningssätt. På detta sätt kan du leverera stora kvantiteter produkter med minsta möjliga transport- och tullkostnader.

 

3S Definierar Plastpallboxen

De första pallboxarna på marknaden var gjorda av trä eller metall. De överensstämde med standarden på en Europall, men de saknade andra viktiga egenskaper såsom pålitlighet och möjligheten att använda dem under lång tid. Pallboxar i trä kunde lätt slitas och förstöras, medan de i metall var väldigt tunga, vilket innebar extra kostnader för transport och tull. När förpackningsindustrin förstod dessa brister, var lösningen lättillgänglig: Plastpallboxar. Dessa plastbehållare kännetecknas av tre viktiga fördelar, kallade 3S:

  • Standard: Plastpallboxar byggs i Eurodimensioner, eller proportionerliga till denna grundläggande standardmätning;
  • Sparar utrymme: Många moderna plastpallmodeller är hopvikbara, så att de sparar på förvaringsutrymme i lager när de inte används, och detta leder till minskade kostnader på returresor. Sortimenten av stela pallboxar är vanligtvis stapelbara;
  • Stabila: Då de är gjorda av högkvalitativt material, med en specialdesign som har en förstärkt bas och förmåga att hanteras av gaffeltruckar, är plastpallboxar mer tillförlitliga vad gäller att beskydda det förpackade innehållet. De kan även stängas med lock och tätning för extra skydd.

 

Praktisk Tillämpning Bekräftar Fördelarna Med Att Använda Plastpallboxar

Praktisk erfarenhet av att arbeta med kunder har bekräftat att plastpallboxar är en effektiv och pålitlig ersättning av andra förpackningsmaterial. I ett specifikt fall så har en viktig tillverkare och återförsäljare av sportkläder upplevt synliga fördelar med att välja denna modell av plastbehållare jämfört med andra produkter.

Med en stor mängd dagliga transporter från regionala och centrala lager över hela Europa, kunde sportklädesåterförsäljaren inte identifiera källan av upprepade blockeringar i sin leveranskedja. När en grupp logistikexperter analyserade situationen, så blev problemet uppenbart: De små och otillräckliga plastlådorna som användes av återförsäljare som standard i förpackningsmaterial kvävde deras inventeringsplacering och leveranser.

Sedan de accepterade experternas råd och bytte ut lådorna med vikbara plastpallboxar, så har deras leverantörskedja fungerat smidigt. De har även en mindre procent skadade produkter i transit och deras lager är bättre organiserade, med mer ledigt utrymme för produkter och mindre utrymme som tas upp av tomma lådor.

Således bekräftade plastpallboxarna sina 3S-fördelar för kunden: Standard, Sparar utrymme, och Stabila. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Jobzone Sverige AB
Lyckad konferens med en konferensarrangör
PayRule AB
Konsten att flytta ett helt företag
Generation Gratis