Du är inte inloggad.

Artikel

Pröva Twitter för att söka nytt jobb

 

I dag är det många som prövar olika sociala medier för att söka nytt jobb. Har du prövat att använda dig av Twitter för detta?

1.               Precis som på LinkedIn och Facebook ska du formulera din profil på Twitter. Tänk här på samma sätt som när du skapar din profil på LinkedIn med den stora skillnaden att på Twitter ska allt vara betydligt mer kortfattat.

2.               Välj ett användarnamn som är kort. Annars kommer det ta för många tecken från dina meddelanden som ju inte får vara långa.

3.               Eftersom Google bl.a. letar efter titlar så kan det vara klokt att försöka få med ditt viktigaste sökord tillsammans med ditt namn i din titel på Twitter.

4.               Efter titeln kommer din beskrivning. Den får inte vara längre än 160 tecken men med så många tecken kan du få in förvånansvärt mycket och nyttig information om dig själv och dina ambitioner. Glöm inte att använda dina viktigaste sökord även här.

 

Men det finns också många som inte giller Twitter för att skaffa nytt jobb. Här kommer några av de vanligaste invändningarna:

1.     Jag tycker inte om att twittra på min IPhone. Knapparna är så små i förhållande till mina fingrar så det blir ofta fel. Ett sätt att bli av med det problemet är att du i stället twittrar från din dator eller IPad.

2.     Många anser att Twitter medför att du kastar bort värdefull tid. Det är samma argument som hördes då Internet kom för flera år sedan och i dag kan vi inte vara utan Internet. Det är lätt att hamna i alla möjliga diskussioner på Twitter som kan vara intressanta, underhållande och enga-gerande. Sortera och prioritera! Då kan Twitter bli ett effektivt verktyg. Dels kan du redan i dag lära dig hur du får maximal nytta av Twitter, dels utvecklas Twitter hela tiden.

3.     Det är omöjligt att ge seriösa genomtänkta kommentarer när man vill skaffa nytt jobb via sociala medier när alla meddelanden är begränsade till 140 tecken. Jag tror trots detta att du kommer bli förvånad över hur mycket du kan uttrycka trots denna begränsning. Dessutom kan man genom Twitter lära sig att koncentrera och fokusera på det som är väsentligt och uttrycka sig kortfattat.

Åsikterna varierar. Pröva själv. Det är bara du som kan avgöra om Twitter passar dig för att söka nytt jobb.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kortfattat om Pensionsförsäkring
Fördelar med en CRM-demo
Så fungerar ett lånelöfte
Spara pengar på att byta bredband
Håll ordning på din privatekonomi genom en budget