Du är inte inloggad.

Artikel

Recept på kolhydratsnål frukostmuffins

Med en nyttig och god frukostmuffins får man alltid en bra start på dagen. Få saker är så enkla som att ta en färdigbakad muffins ur skafferiet på morgonen och äta upp den på vägen till jobbet eller snabbt vid köksbordet. Om man bakar en muffins med livsmedel som ägg och kött i får man dessutom en proteinrik och väldigt mättande frukost som gör att man kan hålla sig vaken och fokuserad långt in på dagen. Vill man spara ännu mer tid på morgonen kan man baka en större sats muffins kvällen innan eller när man nu har tid, och sedan frysa in muffinsarna så att de håller sig fräscha längre.

När man bakar kolhydratsnåla bakverk gäller det att undvika alla traditionella spannmålsmjöl som vetemjöl och rågmjöl. Sådana mjöl, och socker, innehåller väldigt mycket kolhydrater och relativt lite andra näringsämnen. Genom att använda alternativa mjöl som mandelmjöl och kokosmjöl får kan man baka betydligt hälsosammare bröd, muffins och kakor med mycket protein och fett. I receptet nedan används keso och ost för att ge muffinsarna rätt konsistens och textur. Detta recept ger väldigt matiga muffins med mycket bacon. Gillar man inte bacon kan man använda skinka eller salami på samma sätt. På LCHF-Frukost.net finns mer info om nyttiga frukostmuffins.

 

Du behöver: 8 st ägg, 1 dl vispgrädde, 1 dl keso, 1 dl riven ost, 1 paket skivad bacon (140 gram), salt och peppar.
 
Instruktioner: Starta med att sätta på ugnen och värma upp den till 175 grader. Skär sedan upp baconskivorna i mindre bitar och stek upp dem på spisen. När baconbitarna har fått färg bär de läggas upp på en bit hushållspapper så att de kan svalna. Blanda därefter ihop alla ingrediens i en skål och häll upp smeten i 8 stora muffinsformar. Ställ slutligen in muffinsarna i ugnen låt dem gräddas i 15-20 minuter.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Osunda vanor dagens epedemi
Varför ska jag ha en personlig tränare?
Varför skaffa hårförlängningar?
Vita tänder
Microneedlingbehandling