Du är inte inloggad.

Artikel

Skapa länkar genom artikelkataloger

Texten du just nu läser ligger på en så kallad artikelkatalog. Det betyder att vem som helst får skriva intressanta artiklar och publicera dem här. Fördelen är att man kan skriva om sitt företag, sina produkter eller i stort sett vad som helst och få läsare över hela Sverige. Men det handlar än mer om SEO dvs att kunna ranka högre på Google. Genom att man har länkar till sin hemsida så ökar ”poängen” man får av Google vilket i sin tur gör att man kan komma högre upp på sökträffarna.

Det man bör komma ihåg när man publicerar en artikel är att lägga den i rätt kategori. Genom att göra det får man bättre relevans vilket även det ger fler ”poäng”. Alla artiklar i samma kategori kanske handlar om kläder. På så vis skapas det en relevans som gör att sökmotorn tror att länken kommer från en sida som just handlar om detta. Pekar sedan länken mot en sida med kläder är det alltså positivt.

Utöver det finns det även nischade artikelkataloger. Däribland finns bland annat ansiktsvatten.com som är inom skönhet samt byggartiklar.se som är inom bygg. Att publicera sina artiklar på dessa har sin extra fördel att varje artikel får en starkare relevans då alla har samma ämne. Nackdelen blir däremot att färre publicerar artiklar just för den smalare inriktningen.

Ett annat alternativ är att kontakta bloggare och fråga om man får göra artikelpubliceringar. Det finns många bloggar som fungerar som artikelkataloger men som inte har den öppna strukturen. Man får publicera men det finns inte samma inloggningsmöjlighet. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tjäna pengar med mikrojobb
Skydd mot DDoS attacker
Vilken typ av teknisk support kan ett företag förvänta sig av ett webbhotell?
Den digitala världen blir allt större
Blogg Awards 2012