Du är inte inloggad.

Artikel

Skotrend: Varmfodrat är ett måste!

Varje morgon samma sak: Efter en snabb titt genom fönstret så får man lust att krypa tillbaka ner i den sköna sängen igen istället för att konfronteras med snö och minusgrader…. För att bekämpa vinterledan finns visserligen C-vitamin och varm choklad. Men vi har hittar något ännu bättre; varmfodrade boots! Varför inte välja ett par sköna och moderiktiga boots med varmt, luddigt foder? De passar också bra till en lättare klädsel som kjol, blazer och leggings. Redo för vintern!!

Spartoo.se presenterar ett urval märken som tillverkar fina skor.

Moon Boot, bootsen från månen gjorde en återkomst redan sedan några säsonger tillbaka och följer sin legendariska vandring genom tiden. Det är Giancarlo Zannata, chef för företaget Tecnica International, som dåvar världsleddare inom trekking-skor och after-ski, som fick idén att skapa en stövel som inspirerades av Neil Armstrong landstigning på månen. Ett verkligt tekniskt fenomen. Dess form utöver normerna, kombinerar termiska och vattentäta fördelar som då invaderade skidorterna som drog fördel av vintersporternas demokratisering. Moon Boot blev på så sätt en del av dessa delar förankrade i det kollektiva medvetandet till den grad att den 1999 var bland de designföremål som mest representerade 1900-talet under en utställning i Carrousel du Louvre. Utöver dessa nya och funktionella kvaliteter, som inspireras av 1900-talets största planetära händelse, symboliserar de ett sällsynt möte mellan mode och historia. Liknande men varje gång lite annorlunda. Moon Boot förnyar sig med slående färger och allt mer isolerande material som förenar stil och komfort.

Det lyxiga Moschino tar, med sin avslöjande stil förankrad i modern lyx, plats bland de största märkena inom haute couture sedan 25 år tillbaka. Märket skapades år 1983 av Franco Moschino och det italienska modehuset visar upp en chic stil utan att sluta förnyas genom sina kreationer som utmanar stereotyperna och omtolkar modet under tidens gång. Sedan hans tidiga bortgång 1994 är det hans före detta assistent, Rossella Jardini, som tagit över som chef för märket och valt att behålla utgångspunkten hos kreatören för ett high end-mode som inte nödvändigtvis behöver vara traditionellt. Frukten av denna artistiska inriktning tar sig uttryck i de icke-konformistiska, ibland provokativa modellerna som ständigt visar upp en lyxig kvalitet. Märket Love Moschino förenar klassiska kreationer som lyfts fram med en touch, ibland av fantasi, ibland flickaktighet, ibland extravagans... Eller ibland alla tre!

Ett välkänt märke som tillverkar vinterstövlar? Vi tänker på det kända märket Ugg. Det var de australienska herdarna som bar dessa stövlar, som sedan användes av surfare under 70-talet för att värma sig när de kom ut ur vattnet och det är slutligen Pamela Anderson som bär fårskinnstövlarna som gjorde come-back 2004. Sedan dess har har hela Hollywood lagt beslag på dessa stövlar och gjort märket Ugg till en succé: Kate Moss, Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker, Kate Winslet, och till och med Leonardo DiCaprio kan inte vara utan sina Ugg!

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, barnskor och herrskor från fler än 700 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland...) och fler än 30 000 olika modeller: sneaekers,stövlar, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps... Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).

  • Omsättning 2012: 150 miljoner euro
  • Omsättning 2011: 100 miljoner euro
  • Omsättning 2010: 50 miljoner euro
  • Omsättning 2009: 30 miljoner euro
  • Omsättning 2008: 15 miljoner euro
  • Omsättning 2007: 5 miljoner euro
  • Fler än 6 miljoner unika besökare i december 2012 (Médiametrie, Europe).
  • Topp 10 sidor e-handel, inriktade på mode, efter La Redoute, 3suisses (Médiametrie, 2012)
  • Topp 10 snabbast växande företagen i Europa (Mediamomentum.co.uk, 2012)
  • Anställda: 200 anställda.






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Red Wing & Dickies från HepCat
Vackra smyckeskrin och Skinnhandskar
Så enkelt gör du smartare köp på nätet
Varför Dover Street Market New Los Angeles Store är en spelväxlare
Att hitta den perfekta airboarden