Du är inte inloggad.

Artikel

Skräddarsydda kläder

Har du svårt att hitta kläder som passar just DIN kropp? Du är inte direkt ensam! Det finns en del specialbutiker som erbjuder kläder i alla möjliga storlekar, både stora och små, och bor du nära en sådan butik kan du skatta dig lycklig (om du gillar deras kläder och priser förstås och om butiken har just din storlek!).
 
Om det känns som ett omöjligt projekt att hitta välsittande kläder i de vanliga butikerna, är ett alternativ att gå till en skräddare och låta sy upp plagg efter dina egna personliga mått. Skräddarna är duktiga på att både mäta och sy. Detta är en lösning som många använder sig av, men tyvärr är det inte alla som har den budget som krävs för att anlita en duktig skräddare ute på sta'n. Inget ont i att det arbete som läggs ner kostar, det måste det göra. Skräddarna är yrkesskickliga, har erfarenhet, kunskap och har ofta slitit hårt för att få ingång sin verksamhet. De måste också betala räkningar, hyror, löner, material...you name it! Och ett hantverk kostar alltid mer än massproduktion. Så visst får det kosta lite. Detta är en chans att köpa kläder med bra passform, men bara om din plånbok tillåter det.
 
Numera finns det en lösning till, en något billigare variant: Att beställa kläderna hos en onlineskräddare. Detta är en möjlighet där det är du själv som designar dina kläder i form av tygval, tillbehör, färger, val av kragtyp etc. Detta gör du direkt på nätet i onlineskräddarens webshop. Du skapar en måttprofil där du fyller i alla mått som krävs. Du väljer typ av plagg (t ex en skjorta, en pikétröja, ett par chinosbyxor, en jacka eller en hel kostym). Därefter startar proceduren där du väljer passform, tyg, färger, eventuella tillbehör och eventuella tillval. När alla val är gjorda tar onlineskräddaren hand om din order och ser till att ditt plagg blir uppsytt efter de mått som finns i din måttprofil.
 
En onlineskräddare är billigare än de skräddare du hittar på stan. Välj gärna ett lite billigare tyg om det är första gången du måttbeställer en skjorta eller något annat plagg på nätet. Förhoppningsvis blir slutresultatet rikigt bra redan från början, men om du trots allt inte blir 100 % nöjd känns det då inte lika retligt som om du hade lagt ut höga summor på en beställning. Och din första skjorta kan du alltid använda som referensplagg nästa gång du gör en beställning. Då ser du direkt om det behöver göras några små ändningar för att få till den perfekta passformen.
 
Är du nyfiken på att beställa skräddarsytt online? Det är vi också:) !
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bli ordentligt påklädd till bröllopet som man.
Helly Hansen - bra kläder från Norge
Köpa blommor på nätet
En personlig receptbok är den perfekta presenten
Varför Dover Street Market New Los Angeles Store är en spelväxlare