Du är inte inloggad.

Artikel

Skinnjackor – i olika modeller

Skinnjackor är tidlösa plagg. Lika populära för män som för kvinnor. De är användbara och mycket tåliga. Beroende på vilken modell du väljer och syftet till varför du bär den, kan den antingen få dig att se tuff och hård ut alternativt riktigt flott och elegant. Det finns många variationer av jackor att välja mellan. Du väljer själv vilken stil som passar dig och din personlighet bäst. Nedan följer exempel på olika modeller av snygga skinnjackor. För att få en tydligare bild kan du också gå in och titta på dessa jackor online.

Bombarjacka – Denna klassiska modell är utan tvekan den mest välkända. Den tillverkades från början under andra världskriget. Amerikanska och brittiska piloter kunde med hjälp av detta plagg bättre hålla värmen i sina kyliga cockpitar (därav namnet bombarjacka). Jackans kännetecken är bland annat dragkedjan fram och det klassiska utseendet som gjort att den hållit sig populär långt efter krigets slut.

Motorcykeljacka – Detta är en skräddarsydd slimmad modell som också kallas rockerjacka. Den blev populär först på 50-talet och har sedan dess hållit sig populär . Många motorcyklister föredrar denna modell då den skyddar extra bra mot väder och vind.

Perfecto – En tightare variant på motorcykeljackan med inslag av vintage. Den tillverkades till en början på 20-talet, blev synonym med ”the bad boys” och så småningom många filmikoner som exempelvis Indiana Jones- och Marlon Brando karaktärer.

Barnjacket/Fieldjacket – Detta är en lite längre modell som ofta sträcker sig ända ner till användarens höfter. Andra kännetecken är knappar fram och inte sällan foder av fleece eller flanell.

Kavajmodell – Det finns även kavajer och sportjackor i skinn. Stilen på dessa modeller flyter ut mer och kan vara lite svårare att definiera. Den är därför inte alltid lika användbara som modellerna ovan.

Trenchcoat - Trenchcoats i skinn är ytterligare en modell som finns. Den kommer ofta med tillhörande pälskrage, äkta eller imitation.

Överväg nu alla dessa modeller innan du gör ditt val av skinnjacka. Var och en har sin unika stil. Vilken av dem skulle passa dig bäst? I vilka sammanhang kommer jackan att användas? Gå gärna in på Gant.se där du finner olika modeller att välja mellan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köp bildäcken på nätet istället
Synd om bilen
Rean fortsätter: fler än 20 000 modeller på upp till -50% rabatt!
Snyggaste studentklänningen?
Blomma flicka klänningar - nya trender