Du är inte inloggad.

Artikel

Smart att veckohandla

Att fylla kylskåpet och köksskåpen med färska råvaror och andra livsmedel är något som var och en måste göra regelbundet. Förutom att köpa livsmedel måste man även köpa hem en hel del andra hushållsprodukter och förbrukningsvaror, som tvål, toalettpapper, rengöringsmedel m.m. Vad som står på inköpslistan kan variera mycket eftersom varje hushåll har olika behov. Bor man ensam, jobbar mycket och ofta äter ute är det självklart att man inte behöver köpa lika mycket saker från butiken som en fembarnsfamilj. Att veckohandla är ett mycket smart sätt att fylla på förråden där hemma och det finns många fördelar med att handla regelbundet varje vecka.

Större möjlighet att äta hälsosamt och mångsidigt
Ska man bara besöka butiken en gång per vecka kräver detta lite planering, och det rekommenderas att man går igenom köksskåpen redan på förhand och gör upp en inköpslista på alla de varor som man behöver. Genom att planera veckans måltider på förhand kan man se till att man köper just de ingredienser som behövs, och eftersom måltiderna är bättre planerade har man även en chans att påverka innehållet i dem och äta hälsosammare och mångsidigare.

Tidssparande
Med en väl förberedd inköpslista går det både snabbt och smidigt att veckohandla. Då man köper allting på en gång slipper man onödiga turer till butiken under veckan och får istället mer tid över till annat. Det lönar sig att veckohandla på en lugn tid på dagen, så slipper man trängas med andra i butiken. Om man inte har tid över till att veckohandla själv går det även att hyra hjälp och låta någon annan ta hand om veckohandlingen.

Ekonomiskt
Genom att bara besöka butiken en gång per vecka kan man spara mycket pengar genom att undvika onödiga impulsköp. Att veckohandla är därför även ett mycket ekonomiskt val.

Klicka här för att få reda på mer om veckohandling och hur man får det till bra priser.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Värdera din bostad
Min LED lampa har dåligt ljus!
Köp en heltäckande matta till ditt vardagsrum
Barnsängar för olika åldrar
St?dning i Stockholm