Du är inte inloggad.

Artikel

Tandläkarskräck?

Tips till dig som är rädd för att gå till tandläkaren.
Till att börja med vet vi ju alla hur viktigt det är med god tandhygien. Att borsta tänderna morgon och kväll, använda tandtråd, skölja med muvatten, skrapa tungan. Allt detta får man höra av tandläkren varje gång man är på det årliga besöket. Men hur många av oss gör alla dessa steg dagligen? Antgligen inte så många. Men trots att vi vet om att dessa steg som defintivt skulle förbättre vår tandhälsa är det rätt vanligt att mab skippa några av dem, särskilt när mabn har bråttom.

Sedan kommer vi till dilemmat med tandläkarskräcken. Många är extremt rädda för att gå till tandläkare Stockholm

Det första tipset är att hitta en bra tandläkare som du känner dig bekväm med, en som du litar på och som fårstår din rädsla.
Det andra är att  själv jobba med din oro. Låt den inte växa sig onödigt stor.
Tandblekning Stockholm kan faktiskt vara en rolig idé om man har råd. Att inte gå till tandläkaren enbart för att reparera tänderna, utan för att göra något estetiskt. Att bleka tänderna kan faktiskt vara väldigt upplyftande och roligt. Låt det inte bara vara en jobbig grej att gå till tandläkare Peter Malmberg, gör det till något att till och med se fram emot. På så vis minskar du ångestsen och rädslan till nästa gång.
Att noja och grubbla gör bara saken värre. Om du har svårt att hantera nerverna kan yoga vara en god idé.

Tänk på dessa tips vid framtida tandläkarbesök. Lycka till!


 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tandvårdsrädsla
Tandimplantat
Funktionell Träning
Nagelsjukdomar
Vad är fördelarna med långt hår?