Du är inte inloggad.

Artikel

Testa din hörsel och öka din livskvalitet med nya hörapparater

Man beräknar att det finns cirka 1,5 miljoner personer i Sverige som har nedsatt hörsel. Många gånger är symptomen att man börjar höra sämre när många talar samtidigt exempelvis när man är på restaurang eller på en större middag. Anhöriga vittnar om att volymen på TV är förhöjd och att man ofta får upprepa vad som precis sagts. Ofta kan det vara ganska jobbigt för den som hör dåligt och det är inte ovanligt att man börjar undvika olika situationer och därmed begränsa sitt liv. .

Forskningen har visat att du ju tidigare du får hjälp för en hörselnedsättning desto bättre är prognosen. Det är lättare att göra någon åt din hörselskada idag än imorgon. Hos Eartech Hörselkliniker kan du utan kostnad testa hörseln hos en legitimerad audionom och även få råd om hur du kan höra bättre. Många vet inte om vilka hörselhjälpmedel som finns tillgängliga idag. Man har en bild av hur gamla tiders hörapparater ser ut och väljer därför att vänta. Den goda nyheten är att det hänt oerhört mycket de senaste åren inom utvecklingen av hörselhjälpmedel och dessa nya produkter hjälper idag väldigt många människor till ett bättre liv.

Den stora trenden idag är att koppla dina hjälpmedel med annan elektronik som du använder i din vardag. Med det menas till exempel smartphones (iPhone och Android), läsplattor som iPad, Apple Watch, datorer, TV och ljudanläggningar. Genom appar kan ljud skickas trådlöst till din hörapparat som här alltså fungerar som headset. Övriga i rummet kan lyssna på en annat ljudnivå och enbart du hör ljudet med förstärkning. Detta har varit oerhört positivt för  hörselskadade och inneburit att interaktionen mellan användare och behandlare ökat väldigt mycket. Vi är bara i början av denna spännande utveckling!

På Eartech är vi specialiserade på nya hörapparater med den absolut senaste digitala tekniken. Vi är leverantörsoberoende och arbetar med alla stora tillverkare på marknaden som exempelvis Oticon, Phonak, GN Resound, Siemens, Widex och Starkey. Våra hörselmottagningar är auktoriserade av Stockholms läns landsting. Hos oss arbetar audionomer, hörselingenjörer, servicetekniker och administrativ personal för att du skall höra bättre. Kontakta oss gärna för mer information och tips för att förbättra din hörsel!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Teatoxa kroppen med te
Varför köpa ergonomisk frisörmatta
Moderna definitioner av stress
Verktyg för att klämma pormaskar
Positiva effekter utav CBD olja