Du är inte inloggad.

Artikel

Slimma din kropp till midsommar

Har du alltid drömt om den där perfekta kroppen som du kan gå runt med på stranden utan att skämmas? Då är det dags att sätta igång nu. Sluta drömma och gör det till verklighet istället. Vägen dit kan många beskriva som hård men när du passerar mållinjen så kommer du vara oerhört stolt över dig själv över vad du åstakommit.

För att gå ner i vikt så finns det en gyllene regel. Stoppa i dig mindre kalorier än du gör av med. Svårare än så är det inte. För att hålla koll på hur mycket kalorier du äter så kan läsa på varje livsmedel hur mycket kcal dem innehåller. Du kan även använda dig av en kaloritabell.

Alla människor fungerar olika. Hur mycket kalorier du dagligen behöver är därför olika. Det beror givetvis på hur aktiv du är under dagen, har du ett stillasittande arbete eller ett hårt fysiskt krävande arbete så behöver givetvis den som arbetar hårdare med kroppen mer energi.

Det gäller att hitta en balansgång så du kan äta och må gott medan du håller dig på ett stadigt intag av kalorier. Att vara stark psykiskt är också ett måste. Att gå ner i vikt handlar om att förändra ditt liv. Du kan inte bara sluta äta något speciellt under en period för att sedan gå tillbaka till ditt onyttiga jag igen.

Många människor gör så, dom ändrar på sig i några veckor för att tappa ett par kilo och sedan börjar dem äta som förut igen. I samband med det så väger dom lika mycket igen. Det blir alltså en jojo-effekt.

Börja därför med att kasta ut all onödig skräpmat du har hemma. Sedan är det bara att sätta igång! Håll koll på så du gör av med mer kalorier än du stoppar i dig. Ett kilo fett sägs vara 7000 kcal, så har du ett underskott på 500 kcal varje dag så tappar du 1 kg på 12 dagar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur grönt te kan hjälpa dig gå ner i vikt naturligt
5 tips för en platt mage
Problem efter ögonlaser
Cbd olja effektiv lindring mot sömnproblem
Baka saftiga och nyttiga bröd med linfrön