Du är inte inloggad.

Artikel

Tillverkare av hallmöbler i Sverige

Är du en av alla som brinner för inredning, hem och hus? Inredning är nu hetare än någonsin, vilket gör att alla vi som är intresserade av hus och hem har en guldgruva att ösa ur när det gäller inspiration, tips och råd. Men, det stora intresset gör också att utbudet av möbler och andra inredningsdetaljer är större än någonsin tidigare.

Till och med för hallen, som ofta är lite bortglömd när det gäller möblering och inredning, finns en uppsjö av möbler. Här finns hallmöbler för alla smaker och alla stilar. Och kanske viktigast av allt, det finns möbler för alla typer av hallar. Hallen är kanske inte det rum vi först lägger fokus på när vi inreder hemma. Och det beror till en del på att många hallar är svåra att inreda på ett vettigt sätt. ofta är det trångt, och många hallar har en långsmal form som gör det svårt att hitta plats för möbler och annat. Dessutom är hallen ofta full av dörrar till andra rum, vilket gör att det inte finns så många hela väggar att placera möbler vid. Men, det är mycket sällan som det är omöjligt att möblera. Även om utrymmet är litet går det att inreda, men du måste tänka lite annorlunda än när du inreder resten av hemmet. Och här får du mycket hjälp om du väljer hallmöbler, som ju faktiskt är tillverkade för att fungera i trånga och besvärliga utrymmen. Och just ordet fungera är väsentligt här. För i hallen gäller det inte bara att få plats med en möbel vilken som helst. I hallen krävs funktion, och därför är det viktigt att sortimentet av hallmöbler innehåller möbler som också har en funktion, eller ännu hellre flera. Möbler som är flexibla och kan ha olika funktioner är extra lämpliga där det är ont om utrymme. En hallbänk, till exempel, som är bra att sitta på när man sätter på och tar av skor, kan ha praktisk förvaring under sitsen, vilket gör att du får två användbara funktioner i en enda möbel. Det går naturligtvis bra att möblera hallen med vanliga möbler, men om din hall är trång, som så många hallar är, är det praktiskt att använda speciella hallmöbler. Dessa är ju gjorda just med tanke på de speciella förhållanden som gäller i hallen, och för de funktioner man måste ha där.

Det finns ett mycket stort utbud av hallmöbler, och du kan finna dem hos alla välsorterade möbelaffärer. Om du tittar här på nätet hittar du ett stort och variationsrikt utbud av hallmöbler, och du kan jämföra och välja i lugn och ro. Det finns alltså många butiker, både fysiska och på nätet, som säljer hallmöbler. Men, varifrån kommer de här möblerna. Vilka är det som tillverkar de snygga och smarta hallmöbler som kan förvandla en trist och rörig hall till ett mysigt och välkomnande rum?

I Sverige finns en lång tradition av möbeltillverkning, och eftersom trä under århundraden har varit en viktig råvara i vårt land är det många som tillverkar möbler av trä. Men, naturligtvis har möbeltillverkningen genomgått samma utveckling som resten av samhället, så både hallmöbler och andra möbler kan numera också ha inslag av andra material. Det finns flera stora möbeltillverkare i Sverige och några av dem ska vi presentera här.

Oscarssons Möbler är ett företag som startade 1986 i småländska Ruda. Företaget bygger inte bara möbler, utan man designar dem också själva. Här tillverkas möbler både för hem, kontor och offentlig miljö, och kännetecknen är rena linjer, enkla former och gedigna material. Man erbjuder ett brett utbud av både hallmöbler och andra möbler, tillverkade i massivt trä kombinerat med, exempelvis, slipat stål och glas.

Tanken är att alla möbler i sortimentet ska gå att kombinera med varandra, så att du alltid vet att du kan matcha nya möbler med de du redan har. Oscarssons möbler är av den klassiskt skandinaviska stilen och man tillverkar möbler i vacker och innovativ design med mycket funktionalism. Man tillverkar hatthyllor, skohyllor, byråer och en mängd andra möbler med fokus på hallmöbler och kompletteringsmöbler.

Essem Design är ett annat företag som fokuserar på hallmöbler. Man designar och tillverkar hallmöbler för både privat och offentlig miljö, med funktion och kvalitet i fokus. Essem Design har rötter ända tillbaka i 1930-talets småländska industri, men i dagens regi, och med namnet Essem Design har företaget drivits sedan 2002. Här har man insett att hallen inte bara är en plats där man hänger av sig kläderna, utan att det faktiskt till och med kan vara hemmets viktigaste rum. Hos Essem Design tycker man att funktion och karaktär är lika viktiga när det kommer till interiör. Man erbjuder ett brett och varierat sortiment som sträcker sig från funktionella hatthyllor från 30-talet till karakteristiska krokar från dagens moderna formgivare. Även denna möbeltillverkare har sin produktion förlagd till Småland.

Redan 1907 grundades företaget Stolab, och ända sedan dess har man tillverkat möbler. Här har vi alltså en svensk möbeltillverkare med mer än hundra års erfarenhet i branschen. Företagets produkter präglas av en stor kärlek till det massiva träet, och eftersom man tillverkar tidlösa möbler är den höga åldern bara ett plus. Företagets hela verksamhet, från formgivning till tillverkning och montering sker på samma plats, i Smålandsstenar. Detta ger företaget möjlighet att inte bara skapa möbler av mycket hög kvalitet, utan också att nå de högt ställda kraven på miljöansvar och hållbarhet som, tillsammans med kvalitetskravet, följer företaget Stolab. Man tillverkar sina hallmöbler, och andra möbler av massivt trä, och basmaterialet, och det som mest förknippas med Stolab, är björk. Ett känt signum för Stolabs möbler är en medveten enkelhet som verkligen utmärker denna tillverkares produkter.

Asplund är en möbeltillverkare av nyare snitt. Detta företag grundades så sent som 1990, och filosofin har alltid varit att skapa tidlösa möbler av hög kvalitet. Man har nära samarbete med några av Sveriges mest framstående formgivare och arkitekter, vilket är en starkt bidragande orsak till att Asplund expanderar starkt både här hemma och ute i världen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skaffa växthus för att förlänga odlingssäsongen
Byggprojekt under semestern
Bostadsvärdering
Så tillverkas maskinknutna mattor
fuktskador i hem - badrumsrenovering stockholm