Du är inte inloggad.

Artikel

3 tips innan du tar fram cykeln inför våren

Med våren kommer solsken och härliga turer i naturen. Många vill ta fram cykeln för att kunna ta sig till favoritställena. Även om cykeln ser lika fin ut som när du ställde undan den i vintras finns det, när cykeln stått still i flera månader, risk att cyklingen inte blir lika härlig som den skulle kunna blivit.

Här får du tre bra tips på vad du ska kolla på cykeln för att den ska rulla så bra och tryggt som möjligt.

1. Fräscha cykeldäck

Har däcken börjat få torrsprickor så är det hög tid att byta ut däcken. Du kan läsa mer här för att ta reda på om du fått torrsprickor. Att byta cykeldäck är enkelt, och du kommer direkt känna skillnaden. Nya, fräscha däck rullar helt enkelt mycket bättre.

2. Fräsch (och välpumpad!) cykelslang

Pyspunka är inte bara irriterande - det gör också att du stor del av tiden du cyklar kommer att cykla med för lite luft. För lite luft i däcket är den enskilt största faktorn bakom "jobbig" cykling. Så se till att ha en fräsch cykelslang, och att den alltid är välpumpad. Om du vill köpa en ny cykelslang rekommenderas Tooorch som är en butik för cykeldäck och cykelslangar. De säljer bara välkända varumärken, erbjuder prisgaranti och har blixtsnabba leveranser.

3. En bra hjälm

På 90-talet såg man inte en enda hjälm i skidbackarna, men idag ser man knappt någon utan hjälm. När det gäller cyklister ser man dock många utan hjälm, trots att cykelolyckor är långt vanligare än skidolyckor. Om olyckan är framme är hjälmen din i särklass bästa försäkring, så cykla inte utan hjälm!

Ha det härligt i vårsolen, och lycka till med cyklingen!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför har golfbollar små gropar?
Vad finns det för olika typer av golfbagar?
PT Online ska vara prisvärt och effektivt!
Idrottspriser
Träningsblogg