Du är inte inloggad.

Artikel

Tips om du behöver besikta bilen

Om du inte har en sprillans ny bil så lär du vara högst medveten om att bilen skall bli besiktad en gång om året.  Och det går inte bortse från detta eftersom det är lagstadgat. Men hur hittar man enklast en bilbesiktning? Läs vidare så får du lite tips.

Fråga en vän

Det förmodligen bästa sättet att hitta en bra bilbesiktning är att höra runt bland bekanta var de brukar besikta bilen och om de isåfall är nöjda. Nackdelen med detta sätt är ju om man inte känner någon bilägare som brukar besikta bilen eller om de bilägare man känner inte har positiva erfarenheter från sin bilbesiktning.

Sök bilbesiktning via nätet

Idag söker vi all typ av information på nätet. Att söka efter bilbesiktning är egentligen inte konstigare än att söka efter dagens tv-tablå eller att jämföra försäkringar online. Det finns gott om portaler som listar bilbesiktningar och fördelen med att hitta bilbesiktning på internet är att då kan man både läsa andra kundomdömen samt se vart bilbesiktningarna ligger. Det är ju exempelvis lätt att se om det ligger någon bilbesiktning i närheten av jobbet (så att man exempelvis kan få besiktningen avklarad under lunchen). Har dessutom denna besiktningsstation bra omdömen så är ju valet givet.

Kan man spara pengar på att jämföra bilbesiktning?

Du kanske känner till att bilbesiktning tidigare var helt statligt genom Bilprovningen. 2010 ändrades dock detta genom att man hävde monopolet och ett par nya, privata, aktörer kom in på den svenska marknaden och började konkurrera med Bilprovningen. Många befarade i samband med detta att priserna skulle, generellt sett, bli högre. Men enligt SVD så är prisskillnaderna väldigt små. Priserna på bilbesiktning ligger på mellan 250 kr och 395 kr för en kontrollbesiktning beroende vilken aktör man väljer och vilken fordonstyp man väljer. Priserna är alltså inte så höga så vår gissning är att valet av besiktningsstation nog snarare beror på praktiska faktorer såsom om det finns tider tillgängliga och om det är enkelt och smidigt att ta sig till besiktningen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt om Emma Stone
Affiliate inom webbhotell
Dörrhandtag för alla smaker
Kirrat och Klart
Allt om Chuck Norris