Du är inte inloggad.

Artikel

Vågar du parkera utan backkamera?

Om du använder backkamera när du parkerar vet du att det känns tryggt. Att få full sikt bakåt även då det är mörkt är skönt. Det går snabbare att parkera då du backar in i parkeringen. Det betyder förstås inte att du kan hoppa över att lära dig hur man fickparkerar.

Men vågar du parkera utan backkamera när du har vant dig vid den?

Många bilar kommer med backkamera

I och med att det är så attraktivt med backkamera är det många nya bilmodeller som kommer utrustade med detta. Det betyder att den som köper ny bil kanske inte ens funderar på om det här är en pryl som verkligen behövs eller inte.

Om backkameran går sönder kommer testet. Förhoppningsvis märker du att något inte stämmer först. Det blir ju trist att backa in i något för att bilden du ser på skärmen inte stämmer! Men när du inser att du inte kan använda backkameran kanske du blir rädd. Hur var det nu man gjorde?

Om du tycker att det är obehagligt

Om du märker att det känns svårt utan backkameran kan det vara klokt att öva lite utan. Det är bra att vara en trygg förare och att inte förlita sig på en kamera. Det finns till exempel kameror som visar blinda vinkeln.

Om du alltid går på vad din bilkamera visar kanske du glömmer att du faktiskt bör vända på huvudet då du ska svänga. Påminn dig själv om detta och var inte rädd för att parkera och backa utan kamera. Du kan om du vill!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Gå med i facket
Be Better Online Sweden AB
PayRule AB
V75 Resultat hjäler dig på V75
Seduna