Du är inte inloggad.

Artikel

Vad ska man tänka på när man väljer kontantkort?

Fördelarna med kontantkort

Även om många talar för att ett fast mobilabonnemang är bäst, så har kontantkort också många fördelar. När du har ett kontantkort så slipper du överraskande mobilräkningar eftersom du redan har betalt i förväg för den tid som du ringer eller surfar. Detta kan vara ett bra alternativ för barn som inte betalar sitt mobilabonnemang själv. Vårdnadshavare har då full kontroll över hur mycket pengar som läggs ut på mobilen. Med ett kontantkort låser du inte heller dig själv vid en viss typ av abonnemang under en längre tid. Vill du av någon anledning pausa ditt telefonanvändande så behöver du inte säga upp något abonnemang, det är helt enkelt bara att låta bli att ladda på mobiltelefonen med mer pengar.

Kontantkorten har förändrats

Förr var kontantkort mest till för den som inte använde mobiltelefonen så ofta men ändå ville ha en. Så var det för att minutkostnaderna på kontantkort ofta var höga. Detta gjorde att man kom mycket billigare undan med ett fast abonnemang. Idag liknar kontantkorten mer vanliga mobilabonnemang och finns i många olika utförande, tex Hallon är samma pris för abonnemang som kontantkort. Du har till exempel möjlighet att välja en fast kostnad fast du använder dig av ett kontantkort. Olika kontantkort passar olika mobilanvändare olika bra. Detta är viktigt att tänka på när du väljer ditt kontantkort.

Vilket kontantkort ska du välja?

Eftersom det idag finns många olika kontantkort är det bra att du ser över ditt mobilanvändande innan du köper ett. Sms:ar du mycket och ringer? Då vill du ha ett kontantkort med många fria sms och samtal. Det kan då vara bäst att välja ett kontantkort med fast kostnad. Det innebär att du ringer och sms:ar fritt under hela månaden utan att dina pengar tar slut. Att välja billigaste kontantkort för mobilen är vanligt. Det som gör att priserna varierar på det fasta priset är ofta surfmängden du väljer. Är du istället en person som bara använder telefonen ibland? Då kan en rörlig kostnad bli mer fördelaktigare för dig. Rörlig kostnad innebär att ditt telefonsamtal drar pengar från din laddade pott per minut.

Du kan välja hur du ringer

Tänk också på att dagens kontantkort i sig oftast inte är bunda till en viss typ av prisplan. Du kan därför välja mellan operatörens olika kontantkortslösningar. Kanske väljer du att en månad ladda på med en fast avgift, en annan månad kan du prioritera mycket surf, och så vidare. På så sätt kan du prova dig fram och hitta din favoritlösning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tjäna pengar med mikrojobb
Kan man själv ta hand om sin sökoptimering?
Lär dig enkel sökmotoroptimering
Hur du kontrollerar att ditt domännamn ger ditt företag ett försprång
Avgörande tips för att välja rätt avtalshanteringssystem