Du är inte inloggad.

Artikel

Varför firar vi fars dag?

Inlägget nedan gör reklam för sajten Presentnavet.se, vars målsidor innehåller reklamlänkar.
 
Historia:
 
I Sverige har vi firat fars dag sedan 1931. Men det var inte förrän på 1970-talet som firandet drog igång på riktigt. Det var ungefär då som papporna fick rätt att ta ut föräldraledighet i vårt land.
 
 
Som så mycket annat kommer traditionen att fira fars dag från USA. En dam vid namn Sonora Smart Dodd blev inspirerad av mors dag. Hon tyckte att även fäderna skulle få sin egen dag. Och det är klart att de skulle få det! Sonoras mamma dog tidigt i barnsäng och pappan fick därefter ta hand om den stora familjen som bestod av sex barn. Sonoras initiativ ledde till att den första farsdagen hölls i Spokane, Washington, 1910. Efter det spred sig traditionen och blev så småningom en internationell högtid.
 
 
Fars Dag firas för att hedra fäder och omtyckta fadersfigurer för deras betydelsefulla bidrag till våra liv. En dag då vi kan visa uppskattning för en pappa som har betytt mycket för oss under uppväxten, och som fortfarande betyder mycket för oss. Det är inte bara biologiska pappor som firas på fars dag. Många omtyckta bonuspappor, morfäder, farfäder och andra pappapersoner står också i centrum den här speciella dagen.
 
 
I Sverige firas Fars Dag den andra söndagen i november. I år infaller dagen den 12:e november. Fars dag firas i ett stort antal länder, men datumet för den här högtiden varierar från land till land.
 
 
Några presenttips inför fars dag:
 
Blomsterbud: Den perfekta överraskningen när du inte har möjlighet att överlämna din gåva personligen. Välj bland mängder av vackra buketter hos blomsterförmedlingarna på nätet. Skicka blommor med bud och gör pappa glad!
 
Skicka Choklad och delikatesser: Gillar din far sötsaker och delikatessvaror blir ett chokladbud eller delikatessbud en hit! Skicka ett chokladbud eller delikatessbud direkt till mottagarens adress. Gissa om mottagaren kommer att bli glad!
 
Tid Tillsammans: En av de mest värdefulla presenterna du kan ge är din tid. Planera en dag tillsammans med aktiviteter som din pappa tycker om, såsom en fisketur, en picknick, ett besök på favoritrestaurangen, en vandring, en filmkväll.... eller något annat kul som du vet att din pappa gillar att göra.

Missa inte fars dag, söndagen den 12:e november!
 
 
 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Återförsäljare av bläckpatroner
Julklappstips på nätet
Vilka trenchcoats för kvinnor gäller i vår?
Vinterrea 2014 på Spartoo - fler än 30 000 modeller med upp till 60 % rabatt!
Handla dina skor online