Du är inte inloggad.

Artikel

Är det farligt med barnmat på burk?

De som har barn vet precis hur barnmat på burk ser ut och har antagligen en åsikt om denna. Antingen så kan man se burkarna som ett bra sätt att själv sitta och klura med barnmat recept för att skapa eget mos, eller så kanske man ser den här formen av mat som farlig. Inte så att ungen blir sjuk av den men på så vis att barnet inte får i sig tillräckligt med näring och för att det även kan tillkomma ämnen som inte är så nyttiga som vissa typer av konserveringsämnen. Men är det farligt med barnmat på burk?

Då är det farligt med barnmat på burk

Det finns tillfällen då det faktiskt kan vara riktigt farligt med barnmaten som finns på burk och det är när den är gammal. Om du rör ihop din egen barnmat efter farmors recept så vet du ju precis när den lagades och hur länge den stod ute. Men om du köper en burk som är skadad eller kanske gammal och inte lägger märke till detta så kan det vara farligt. Om man köper barnmaten som är fabriksgjord så ska man alltså noga kontrollera både datum och förpackning.

Annars så finns det ingen anledning att oroa sig. Mat i Sverige kontrolleras noggrant så man kan inte sälja vad som helst. Samtidigt så är det inte så att livsmedelsverkets rekommendationer alltid är de som stämmer överens med den senaste forskningen. Vill man ha den nyttigaste maten så är det alltid bäst att laga egna barnmat recept men en burk då och då lär inte göra någon större skada. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Få en platt mage snabbt
Kan arganolja lösa alla dina problem?
Få vita tänder
Träna med rätt tempo och optimera dina resultat.
Historien om en retroklänning