Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Morgan Freeman

Morgan Porterfield Freeman Jr även känd som Morgan Freeman är en amerikansk skådespelare född den 1 juni 1937. Morgan har i skrivande stund inga barn, men har haft två fruar Jeanette Adair Bradshaw (1967-1979) Myrna Colley-Lee (1984-2007).

Morgan föddes i Memphis som ligger i Tennessee men tillbringade en större del av sin barndom i delstaten Mississippi. Morgan började sitt yrkesliv genom att arbeta som mekaniker för USA:s flygvapen. Morgan arbetade som mekaniker under en längre tid tills hans kollegor såg hans potential och tyckte att han skulle söka sig mot mer utmanande jobb som skådespeleri.

Men 1964 så kom den första filmen innehållande succén Morgan Freeman. Sen dess har Morgan fått en oscar för bästa manliga biroll för filmen ”Million Dollar Baby”. Han har även en oscarsnominering för bästa manliga huvudroll för sin medverkan i ”Nyckeln till frihet” och även för sin insts i ”På väg med miss Daisy”. Morgan har även en golden globe nominering fr bästa manliga biroll i filmen ”Street Smart” som kom ut 1987.

Förutom att ha varit med i ovan nämnda filmer så har Morgan varit med i en hel del större moderna filmer såsom ”The Dark Knight Rises”, ”Now you see me” ”Oblivion” och ”RED”. Hna har dessutom varit med i TV-serier såsom SNL The Daily Show, The Cobert Report.

Den 4 augusti 2008, vid 71 års ålder, råkade Freeman ut för en allvarlig bilolycka och fördes till sjukhus med en bruten arm samt skador på en armbåge och skuldra. Morgan har dock återhämtat sig helt och lider idag inte av några problem som bilolyckan skapade. 

Vill du läsa mer om Morgan Freeman och hans karriär? Besök då http://www.morganfreeman.se/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Detta gör en VVS service i Ystad
Så beräknas din nettolön 2019
Vart man kan köpa metall rör och annat material för att skapa kreativt pyssel
Jourstäd Uppsala
Missa inte datumet för vinterdäck i år