Du är inte inloggad.

Artikel

Hur väljer man rätt mobilabonnemang?

Det finns mycket att ta reda på och ta ställning till innan du kan ta ett bra och smart beslut i vilken mobiloperatör och vilket mobilabonnemang du bör välja. Det finns många olika operatörer som erbjuder mycket bra tjänster och service, men vilken av dessa har bästa mobilabonnemang just för dig?

Man kan inte enbart se till kostnaden i det stora hela, utan man måste också se till innehållet. Vad får du för pengarna? Vad kommer att ingå i ditt kommande abonnemang? Har du för vana att prata länge i telefon bör du överväga de abonnemang som har en lägre kostnad per minut men kanske en högre månadskostnad. I de fall du älskar att använda dig av SMS och sällan ringer långa samtal kan ett abonnemang med något högre minutkostnad, men billigare för SMS vara något för dig. För den som ringer mycket till utlandet eller befinner sig mycket på resande fot är det viktigt att se över vad de olika operatörerna tar ut för avgifter för internationella samtal. Det kan finnas mycket pengar att spara om du finner en operatör som erbjuder låga kostnader för just de speciella länder du har intresse i. Detta gäller även SMS.

Ett vanligt erbjudande idag, både för dig som privatperson och mot företag, är de fördelaktiga abonnemang, där mobiltelefoner, låsta mot just den operatören medföljer på köpet. På detta sätt binder man upp kunden under en viss period och det blir lättare att göra upp avtal på lång sikt.

Många mobiloperatörer erbjuder så kallade fria SMS. Det vill säga, du betalar en viss summa per månad och får sedan skicka hur många SMS du vill för detta belopp. En annan sak som har blivit mycket eftertraktat är så kallade familjeabonnemang. Du får exempelvis välja in fem olika telefonnummer, till familj eller vänner som du under hela avtalsperioden ringer gratis till. Kravet är dock att samtliga av dessa mobilnummer är kopplade till denne operatör.

Något man också bör ha i åtanke innan man gör sitt val är operatörens möjlighet att hantera service och support. Ett sätt, för dem, att kunna sänka sina abonnemangskostnader på är att minska på kundservicepersonal och lägga ut alla frågor och gör-det-själv-moduler på webben. Om du inte är en hejare på datorer bör du kanske välja en operatör som erbjuder bättre personlig service. Då måste du också räkna med att abonnemangskostnaderna tenderar att bli högre.  


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Garanterat bra köp
En renare miljö
Raggarbil
En ren bil är en säkrare bil
Ta hand om din bilmotor