Du är inte inloggad.

Artikel

Badrumsvåg - fyller den sin funktion?

Nästan alla har den hemma, den står där på toaletten och används mer av vissa, mindre än andra. Den kallas badrumsvåg eller personvåg och har funnits mycket länge i våra hem. Man kan dock börja fundera på varför man egenligen har den där. Vilket syfte fyller den egenligen?

Ska våra känslor få styras av att vi har lite slumpmässigt går upp ett kilo den ena dagen för att sedan tappa samma kilo den kommande? Fungerar vågen och får den oss att gå ner i vikt. Eller gå upp i vikt om det är det man önskar. Jag vill påstå att de flesta vågar inte gör det, vi får en siffra givna till oss och vi får tolka den precis som vi vill. Så länge man inte skriver upp denna magiska siffra från personvågen då och då har man inte heller kolla på hur vår vikt förändras över tid. En siffra från en badrumsvåg säger inte mycket över tid kan man faktiskt dra mycket givande slutsatser.

Vad vill jag då komma med ovanstående resonemang? Jag menar inte att badrumsvågen är dålig, jag vill bara få dig att inse att den kan vara så mycket bättre i alla de flesta fall. Det finns nämligen vågar med inbyggt Wifi som automatiskt kopplar upp sig på hemmanätverket och levererar inte bara din vikt, utan en fullständig rapport om hur din vikt förändras över tid, tips och motivation på hur du ska fortsätta eller ändra din träning och kost. En riktigt proffisionell våg helt enkelt, gärna en personvåg med fettmätning.

Det bästa med denna typ av badrumsvåg är att den är sjukt enkelt att installera. Du behöver knappt någon datorkunskap alls, även om det såklart underlättar. Låt en bra och smart personvåg få förbättra din vardag!  

PS, här kan du läsa lite historik om vågar om det intresserar dig.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ett Rent Hem - Städfirma i Stockholm
Minne för livet
Badrumsrenovering Ekerö
Är strykning det roligaste du vet?
Hur du enklast hittar en lägenhet