Du är inte inloggad.

Artikel

Beställa blommor - tre olika sätt

Att skicka blommor med blomsterbud är populärt. Vem blir inte glad för en vacker blombukett eller blomsterdekoration som kommer direkt hem till dörren?
 
Det finns tre sätt att beställa blombud på;
 
1) Att ringa till en blomsteraffär och beställa blommorna över telefon. Föredrar du en personlig kontakt, men har inte tid att ge dig iväg till en blomsterhandlare är det här ett enkelt och bra sätt. För det allra mesta går detta hur bra som helst, bara du är tydlig och ber personen du pratar med att upprepa alla uppgifter du lämnat, så att du känner dig säker på att allt blir rätt uppfattat.
 
2) Ett ännu personligare sätt är förstås att besöka en blomsterhandlare på stan eller i byn, välja ut en blombukett och lämna alla mottagaruppgifter vid kassan. Det är ett smidigt sätt och trevligt ifall du känner att du vill beställa blommor direkt av en person som du har ögonkontakt med. Och så blir man glad av att titta på alla vackra blommor och att känna dofterna från dessa.
 
3) Att beställa blombud direkt på nätet. Det finns ganska många fördelar med detta. Du kan sitta vid datorn och i lugn och ro välja ut vilken sorts blommor du vill ge bort. Det är du själv som fyller i alla mottagaruppgifter, vilket minskar risken för missuppfattningar. Då måste du förstås vara uppmärksam och se till att DU lämnar rätt uppgifter.
 
Det finns stora blomsterförmedlingskedjor som anlitar olika blomsterhandlare runt om i landet. Beställer du blommor online framgår inte alltid vilken blomsterbutik som får uppdraget. Det beror på avståndet hem till mottagaren och vilket samarbetsavtal butikerna har. Men vi har duktiga florister i vårt land och för det allra mesta brukar slutresultatet bli riktigt, riktigt bra. 
 
Många blomsterbutiker har tillvalsprodukter i sina sortiment som t ex choklad, nallar, upplevelsepresenter m m. Vill du ge bort något extra, förutom blommorna, kan det vara en idé att köpa till en extra "bonuspresent" som följer med blommorna. Kanske du vill gratulera nyblivna föräldrar med en blombukett? Då blir förstås överraskningen extra stor om det sitter en liten söt nalle i buketten! Vill du förklara för någon att du tycker mycket om henne eller honom är röda rosor alltid ett säkert kort. Fast det finns så många vackra blommor, så egentligen passar flera stycken blomsorter till de flesta tillfällen. 
 
Vill du få lite tips och inspiration till blomstergåvor som skickas per bud? Titta in här!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fars dag, varför firar vi det?
Skinnplånbok.se har öppnat!
Dags för leksaker av återvunnen plast
handväskor med 50 tals retrokänsla
Så väljer du rätt morsdagspresent