Du är inte inloggad.

Artikel

Golf kring Vätterns östra strand

Naturen kring Vätterns östra strand är fantastiskt och det finns gott om aktiviteter för de som gillar att spendera sina dagar ute i det fria. För alla som gillar att spela golf kan en resa längst med Vätterns strand ge möjligheter att spela några av de finaste golfbanorna i mellersta Sverige samtidigt som man kan kombinera det med andra aktiviteter.

Vadstena

Långt norrut längst med Vättern ligger staden Vadstena. Mest känd för sitt kloster men samtidigt en populär semesterstad under sommarmånaderna med flera bra hotell. Spenderar du ett par dagar i Vadstena rekommenderas Vadstena GK som är en trevligt och familjär golfklubb med en relativt enkelt bana som passar för nybörjare.

Gränna

Fortsätter du sedan söderut från Vadstena mot Gränna kommer du passera Omberg GK som bjuder på en fantastisk golfbana. Men vill du träffa lite människor gör du bäst i att fortsätta mot Gränna. Strax norr om staden ligger Gränna GK som erbjuder en utmanande golfbana med mycket ondulerade greener. I anslutning till golfbanan finns också ett fint hotell. Vill du uppleva lite mer aktivitet rekommenderas dock att bo på ett hotell i närheten av Grännas hamn där det är fullt drag under sommarmånaderna.

Jönköping

Längs söderut längs med Vätterns strand ligger storstaden Jönköping och i dess närområde ligger det flera mycket bra golfbanor. Den mest omskrivna är antagligen den relativt nybyggda Sand men det finns även flera andra som inte kostar fullt lika mycket att spela.

Så om du vill upptäcka lite nya bra golfbanor kan en resa längst med Vättern vara att rekommendera.

Svinga lugnt!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välj rätt styrkeprogram
Kom igång med en motionscykel
Träna genom att cykla!
Manchester United i Premier League
Sportdryck