Du är inte inloggad.

Artikel

Bollar till racketsporter

I alla racketsporter som spelas världen över används en boll. De kanske mest kända racketsporterna är tennis, pingis, badminton, padel och squash.

Bollar till racketsporter

Alla bollar till racketsporter är runda och vanliga bollar förutom badminton där man spelar med en så kallad fjäderboll. I övrigt används som sagt runda bollar av olika material och tyngd i racketsporter. En rund boll är något som nästan alla förknippar med en riktigt boll, men som sagt i t.ex. badmintonen används fjäderbollar som man också kan kalla för riktigt boll även om det inte ser ut som den vanliga traditionella bollen som används när du skall spela någon av de olika racketsporterna.  

Tennisboll studsar bra och det finns bollar med gas. Pingisbollar är mindre än tennisbollar och går enklare sönder, vilket gör det viktigare att ha många bollar om du skall spela pingis. Squash har bollar som är i liknande storlek som pingisbollar men de är lite hårdare.  I sporten padel används bollar som är nästan helt liknande tennisbollar men de går lite långsammare.  Badmintonbollar är gjorda av fjädrar och kallas därför för fjäderboll.

Här kan du läsa mer om badmintonbollar.

Det finns många företag som idag tillverkar Squash bollar,  tennis bollar, pingis bollar, padel bollar och Badmintonbollar. Några av de välkända märkena är Wilson, Stiga, Yasaka,  Babolat och Head. Vill du veta mer om bollar till racketsporter kan du titta här. 

Om du spelar och tränar någon racketsporter är det viktigt att se till så att du har ett antal bollar eller att det finns tillräckligt många bollar i den klubb du tränar på. En boll till oavsett vilken racketsport du skall spela kostar inte överdrivet mycket pengar och det är värt att ha ett flertal bollar när du skall träna så att du kan lägga din tid på träningen och inte att springa efter bollarna. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt fokus på målskyttarna
Knäböj För Starka Ben
Varför har golfbollar små gropar?
Båttillbehör
SÄTT TURBO PÅ DIN TRÄNING!