Du är inte inloggad.

Artikel

Fotåkommor

Nedanstående inlägg gör reklam för sajten ballerinor.se som i sin tur gör reklam för diverse skobutiker och fotvårdsbutiker på nätet. Målsidan innehåller reklamlänkar.
 
 
 
Fotproblem

Tillhör du den stora skara som lider av något fotproblem? Du är absolut inte ensam! Fotsvamp, fotvårtor och liktornar drabbar nästan alla någon gång under livets gång. Dessa problem kan ganska enkelt avhjälpas med rätt sorts fotvårdsprodukter.

Andra fotproblem kan kräva läkarbesök för tips, konsultation och behandling. Det finns dock en hel del produkter som hjälper till att lindra plågorna.


Vanligt förekommande fotproblem:


Hallux valgus
 
Hallux valgus innebär att stortårna är snedställda. Detta för med sig att de sneda stortårna trycker mot övriga tår. Det tåben som sitter närmast tåleden trycks däremot utåt. Åkomman kan göra att det blir svårt att finna skor som sitter rätt och känns bekväma på fötterna.
 
Det finns flera produkter som av avhjälper problemen vid hallux valgus. Till exempel olika sorters tåseparerare, stödskenor, tåspridare, tåhättor med mera.


Hälsporre
 
Lider du av så kallad hälsporre så har du förmodligen överbelastat en sena i hålfoten. Då kan det bildas en påbyggnad, ett kalkhorn, ungefär som en sporre på hälen.
 
Genom att använda mjuka och stötdämpande hälinlägg kan du minska plågorna vid hälsporre.


Pronation
 
Vid pronation lägger du kroppsvikten på fötternas insidor när du går. Det innebär att fötterna blir snedvridna, med eventuell smärta som följd.
 
Ett skoinlägg i skorna gör att du rätar upp fötterna, vilket gör att pronationen minskar.


Hammartå
 
Om tårna kröker sig i en båge mot marken är det sannolikt hammartår det handlar om. En åkomma som kan göra rejält ont. Hammartå beror ofta på användande av för trånga skor under lång tid. Så varning för trånga skor!
 
Tåspridare, förfotsskydd och tådelare är produkter som många med hammartår använder sig av.


Mortons neurom, mortons symtom eller mortons sjukdom
 
Kärt barn har många namn säger man ju. Fast lider du av mortons neurom tycker du förmodligen inte att ordet kärt passar in på den här åkomman.
 
Mortons neurom innebär att nerven i framfoten blir klämd eller utsatt för belastning vid träning. Kan göra fruktansvärt ont!
 
Fotvårdsprodukter som ofta används vid mortons neurom är till exempel förfotsskydd, massagebollar för fötterna, framfotsinlägg och så kallade pelotter.
 
 
Besök en erfaren fotvårdsbutik på nätet när du spanar efter vårdande produkter som gör dina fötter glada!
 
 
 
 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så sköter du amaryllis
Shoppa effektivt!
3 tips på hur du inte förlorar gnistan som ett par
Julklappstips på nätet
Köpa väska på nätet