Du är inte inloggad.

Artikel

Börja investera och tjäna på det resten av livet.

Att bli rik är inte lätt, det krävs att du tror på det du gör, det krävs tålamod och disciplin att leva sparsamt under så lång tid som det krävs, speciellt om du inte har en hög inkomst men låt aldrig det hindra dig eller tvivla på att det är möjligt.

När du slutat spontanhandla saker, när du skärt ner på dina abonnemang och alltid lagar storkok med matlådor till jobbet och helt enkelt lever ett sparsammare liv där du inte längre ger bort dina pengar till höger och vänster så kommer du märka något, du kommer känna en stolthet att du följer din övertygelse om att även du kan bli rik med en så här enkel plan.

Du börjar få bekräftat att det du gör verkligen fungerar när pengarna på sparkontot börjar komma upp i summor du aldrig haft tidigare, den känslan är oslagbar och den blir bara starkare och starkare för varje krona.

Men det räcker inte att bara spara, det gäller att tänka större, det gäller att investera dessa pengar i utdelningsaktier för du vill inte bara ha mycket pengar på banken, du vill ju till slut kunna använda dessa pengar utan att de försvinner, vilket är möjligt om du endast använder pengarna från utdelningarna och aldrig säljer själva aktierna!

Värdet på aktierna kommer sett över många år oftast att vara på samma nivå som pengarna du investerade och det är de årliga utdelningarna från dessa aktier som du de närmaste 10 åren till att börja med skall återinvestera i fler aktier för att åstadkomma en snöbollseffekt.

Efter ca 10 års sparande och återinvesterande av utdelningarna så kan du göra ett val mellan att fortsätta på samma sätt eller börja använda en del av dessa årliga utdelningar för amorteringar på eventuella bolån eller spenderande, det är upp till dig.

Poängen är att sparandet och investerandet du ägnat dig åt i 10 års tid har gett dig en förmögenhet som antagligen aldrig kommer sina och vars utdelningar kommer ge dig mer pengar under resten av ditt liv än vad de ursprungliga investerade pengarna någonsin hade gjort.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad är ett topplån?
Hyr ut din bil privat
Gör löpande bokföring
Internet gör det lättare att låna pengar
Pröva Twitter för att söka nytt jobb