Du är inte inloggad.

Artikel

Vad ska ett fakturaprogram kosta?

Det finns många fakturaprogram på marknaden, vissa är gratis medan andra kostar upp till flera tusen kronor. Hur mycket bör ett bra fakturaprogram för småföretagare kosta?


Detta beror lite på vilken typ av fakturaprogram vi talar om. Om det är ett sådant som man laddar ner bör det förmodligen inte kosta mer än ett nytt Xbox-spel eller motsvarande. Det är sällan en bra idé att lägga ut flera tusen kronor på ett nedladdningsbart program, särskilt eftersom onlinebaserade fakturaprogram ofta erbjuder större säkerhet, är billigare att använda och ofta är mer anpassningsbara när det kommer till att skapa en snygg faktura.


Det kan låta lite ologiskt att ett fakturaprogram som ligger online ger mer säkerhet än ett som finns på din dator, men om du tänker efter är det faktiskt inte så konstigt – om din dator havererar, får virus eller blir stulen försvinner all din fakturering. Om programmet däremot ligger online försvinner ingenting, du behöver bara logga in. All information ligger kvar!


Hur mycket ska då ett fakturaprogram kosta? De mest grundläggande programmen brukar faktiskt vara gratis. Dessutom låter de flesta fakturaprogram testa tjänsten utan någon som helst kostnad. Dock brukar du vissa mer avancerade funktioner vara spärrade, eller så finns det en begränsning på hur många fakturor du kan skicka, eller en kombination. Hur som helst är detta en väldigt bra variant, då du får en känsla för huruvida det fakturaprogram du valt passar dig eller inte. Om det inte passar, ja, då är det bara att gå vidare till nästa och hitta ett som passar!


Priset varierar också från program till program. Vissa program inkluderar alla funktioner så fort du blir betalande medlem, medan andra program har olika typer av medlemskap (”brons”, ”silver”, ”guld” t.ex.) – priserna varierar också därefter. Hur som helst, att spendera ca 100 kronor per månad är ungefär lagom för ett online fakturaprogram. Det må verka mycket till en början, men om du tänker efter så sparar du så pass mycket tid på att använda ett fakturaprogram att det lönar sig i princip på direkten.


Så – låt 100 kronor per månad vara ett riktmärke när du söker fakturaprogram, om programmet sedan kostar en tjuga mer eller mindre gör inte så mycket!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

SMS lån – ett snabbt lån med både fördelar och nackdelar
Avanza eller Savr - Vilken är bäst?
Betalningsanmärkning
Tjäna extra pengar på att hyra ut
Visste du att a-kassan bara ersätter max 11 000 kr/mån? Därför är det viktigt att teckna inkomstförsäkring.