Du är inte inloggad.

Artikel

Dags för leksaker av återvunnen plast

Någonsin hört talas om leksaker av återvunnen plast? Nej, trodde inte det. Och det kanske inte låter så spännande, men det är det.

Vi har blivit vana vid att leksaker per definition massproduceras i låglöneländer, ofta med tveksam kvalitet och dåliga arbetsförhållanden för de anställda.

Men sedan några år tillbaka finns en ny trend. Fler och fler företag satsar på hållbar produktion av leksaker, med omsorg om både människa och miljö. Det handlar om allt från bättre träleksaker och pysselmaterial till alternativa babyprodukter och gosedjur av ekologisk bomull. Och, sist men innte minst, leksaker av återvunnet material.

Ett sånt exempel är företaget Greentoys, som tillverkar leksaker av återvunna mjölkförpackningar. Slutprodukten är testad på alla upptänkliga vis, för att tillse att materialet är helt fritt från skadliga ämnen.
Greentoys har skapat ett helt unikt koncept för bra leksaker. De är inte bara miljövänliga och giftfria i sig, hela företagets verksamhet genomsyras av miljötänket. Från produktion till förpackningsmaterial.

Dessutom har man lagt sig vinn om att skapa en design som gör att leksakerna är minst lika attraktiva som de traditionella massproducerade leksakerna. En förutsättning för att den här typen av produkter ska kunna kapa åt sig marknadsandelar.

Det är också en tydlig trend att fler och fler efterfrågar den här typen av leksaker. Antalet nätbutiker som inriktar sig på bättre leksaker i framförallt USA, England och övriga Europa har växt kraftigt de senaste åren. En nischad del av e-handeln som har hittat sin egen plats bland de stora jättarna.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Senaste design och moderiktiga klader for kvinnor som gor dem ser smalare
Män i trend
Kramdjur ska vara riktigt bra leksaker
Musik, t-shirts och tonåringar
Bästa jackan till vintern