Du är inte inloggad.

Artikel

Passar de nya sedlarna din plånbok?

Riksbanken utlyste en formgivningstävling för att ta fram nya sedlar och mynt år 2011. På sedlarna får vi se motiv av välkända personer som bidragit possitivt till och varit viktiga för kulturarvet under 1900 – talet: Astrid Lindgren, Evert Taube, Greta Garbo, Ingmar Bergman, Birgit Nilsson och Dag Hammarskjöld. Förutom motiven så kommer även helt nya valörer att släppas, tvåhundrakronorssedeln och 2-kronan. Under 2015 och 2016 kommer sedlarna och mynten ut i handeln så kanske har du redan sett en del av dem och vet att de nu har blivit mindre.

Att sedlarna har blivit mindre snarare än större gör att de får plats i din nuvarande plånbok, men många vill ju ha en så liten plånbok som möjligt så är du en av dem kan det vara dags att titta efter en ny plånbok. Skillnaden från de tidigare sedlarna är 16mm på höjden, det kanske inte låter så mycket men när en normalstor plånbok är ca 100mm hög blir det en märkbar skillnad. Nu är chansen helt enkelt större att den får plats i jackfickan än tidigare vilket öppnar upp ett större urval av plånböcker som passar ens behov.

Hos webbutiken skinnplånbok.se som är specialiserad på läderplånböcker för både män och kvinnor skrivs det alltid ut vilka av de svenska sedlarna som ryms i sedelfacken för att det ska vara enkelt att hitta en plånbok som passar ens eget behov. Från små korthållare till stora plånböcker och börsar står detaljerad information om storlek och vad som ryms i produkten. Så välkommen in och hitta din nya plånbok!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Den nya kollektionen flörtar med rockig stil!
Att hitta kläder och skor i små storlekar
Köpa balklänningar på nätet
Nejlikor
Elvinee jackor for kvinnor