Du är inte inloggad.

Artikel

De nya programledarena för Melodifestivalen 2015

Nu är det klart vilka som skall leda Melodifestivalen 2015. Det blir Sanna Nielsen och Robin Paulsson. Sanna Nielsen har själv varit med och tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger och Robin Paulsson är en av landets mest populära programledare.

Sanna Nielsen gjorde sin debut på tv vid 11 års ålder i Café Norrköping. Vid samma ålder tog hon sig även in på Svensktoppen och blev tidernas yngsta artist att nå förstaplatsen med låten ”Till en fågel”. Efter totalt sex finalplatser i Melodifestivalen gjorde Sanna ett sjunde försök att vinna 2014. Och denna gången lyckades hon med låten ”Undo”.

Robin har genom åren gjort många hyllade program i tv och radio. Redan som artonåring började Robin att uppträda med ståupphumor. Efter några år blev han utsedd till roligast i Skåne på P3:s humorfestival. Och 2006 fick han sin egen talkshow Robins på SVT.

En del förändringar sker i nästa tävling tex att antalet tävlande minskar från 32 stycken till 28 och att fyra bidrag går vidare till andra chansen.

Melodifestivalen 2015 startar lördagen den 7 februari i Göteborg, lördag 14 februari 2015 är det deltävling 2 på Malmö Arena i Malmö, lördag 21 februari 2015 är det deltävling 3 på Östersund Arena i Östersund, lördag 28 februari 2015 är det deltävling 4 på Conventum Arena i Örebro, lördag 7 mars 2015 är det andra chansen på Helsingborg Arena i Helsingborg och lördag 14 mars 2015 är det final på Friends Arena i Stockholm. Vinnarna från finalen på Friends Arena i Stockholm får representera Sverige i Wien den 19, 21 och 23 maj i Eurovision Song Contest 2015.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Grilla som en kung i sommar
Nu är det utomhustid
Bra semesterväder
Fan av färger eller färgskraj?
Dejta en golfare