Du är inte inloggad.

Artikel

Ett besök till Kebnekaise

Om du aldrig sett det norra delarna av vårt land kan det vara en god idé att göra ett besök till Sveriges högsta berg, Kebnekaise. En förutsättning för att du ska uppskatta en resa dit är att du trivs ute i det fria och att du har en skaplig grundkondition. Kebnekaise må enbart vara 2102 meter över havet men vandringen upp till toppen är relativt hård och de skadar inte att vara lite förberedd.

Om du ska göra ett besök till Kebnekaise behöver du först ta dig till Nikkaluokta. Här tar vägen slut och du får börja vandra mot Fjällstationen. Om du vill kan du bo här men se till att göra din bokning långt i förväg då rumen här tidigt bokas upp. Från Fjällstationen finns det antal vägar upp till toppen vilket ställer lite olika krav på dina förkunskaper. Den väg som anses kräva minst specialkunskaper är den så kallade Durlings led. Väl uppe på toppen kan du njuta av en fantastisk utsikt och på en klar dag kan du se nästan en tiondel av Sveriges yta.

Kommer du från de södra delarna av landet kan det finnas god anledning att ta dig upp genom Norrland med bil. E4an upp längs Norrlandskusten är en mycket bra väg och du har alla möjligheter att göra snabba besök i trevliga städer som exempelvis Hudiksvall, Umeå och Piteå

Så om du inte redan har spikat sommarens semester kan det vara en bra idé att kolla tillgängligheten på Fjällstationen och börja förbereda dig fysiskt för en fantastisk vandring och upplevelse.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vilka olika Standby tält finns det?
Vilken dag du köper flygbiljetter kan spara dig pengar
Arbeta effektivt och minska resurserna - boka en dagkonferens
Så bokar du ett säkert vandrarhem i Stockholm
Besök Bangkok under era Thailandsresor